Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a condus o delegație în Republica Moldova, unde a avut întrevederi cu președintele Federației Moldovenești de Fotbal, Leonid Oleinicenco.

În cadrul întâlnirilor, reprezentanții celor două federații au consolidat parteneriatul dintre forul de la București și cel de la Chișinău. Au stabilit și noi proiecte de colaborare la nivel de asociații regionale, printre care și posibilitatea ca din toamnă să se poată derula competiții comune pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani. De asemenea, FRF va ajuta FMF prin implementarea în Republica Moldova a Cupei Satelor, competiție destinată copiilor U13 din mediul rural, și Turneului Speranțelor, destinat juniorilor U14, dar și prin oferirea de asistență pentru crearea unei Academii Naționale de Fotbal, precum cea lansată de FRF în luna martie, precum și în privința legislației sportive. Nu în ultimul rând, s-a discutat despre posibilitatea disputării unui număr mai mare de meciuri amicale la nivel de selecționate. În prezent, conform parteneriatului, primul meci internațional la nivel de U15 se desfășoară între reprezentantele României și Moldovei.

Delegația FRF, formată din președintele Răzvan Burleanu, secretarul general adjunct Gabriel Bodescu și directorul tehnic Mihai Stoichiță, alături de reprezentanții FMF, a avut și câteva vizite de lucru, pe durata a două zile, cu membrii Asociațiilor Raionale de Fotbal, președinți ai Consiliilor Raionale, primari și conducători de cluburi afiliate FMF. La Căușeni, oficialii au vizitat și un teren cu suprafață sintetică, unde au asistat și la un antrenament de copii din cadrul școlii de fotbal. Celelalte localități vizitate au fost: Ungheni, Nisporeni, Lozova, Hîncești , Chișinău, Anenii Noi, Cimișlia și Cahul.

Aceasta a fost prima vizită internațională a președintelui FRF, Răzvan Burleanu, de când a fost numit membru în Consiliul FIFA.