Foto: Cătălin Ciupureanu / Sport Pictures

Play-off-ul şi-a programat toate meciurile din runda a patra în cursul zilei de luni. Startul s-a dat la Mioveni, acolo unde echipa gazdă a dat recital în faţa celor de la ASU Poli. Un şut spectaculos de la peste 30 de metri al juniorului Mar a avut ca rezultat deschiderea scorului, iar Coşereanu a stabilit scorul primei reprize.

Rămaşi cu om în minus după eliminarea lui Dorinel Oancea, argeşenii nu au luat piciorul de pe acceleraţie şi au mai marcat de încă două ori, prin Rusu şi Işfan, ultima reuşită fiind demnă de jocurile pe consolă.

Imediat după meci, la flash-interviu, antrenorul oaspeţilor, Dan Alexa, şi-a anunţat demisia din postul de antrenor principal al celor de la ASU Poli. Însă marţi dimineaţă, într-un comunicat postat pe site-ul clubului timişorean, Alexa a fost reconfirmat până la încheierea actualului sezon.

Timişorenii se află acum pe ultimul loc din clasamentul play-off-ului, la cinci puncte de ultimul loc care duce la barajul de promovare.

Began, demon şi înger

Al doilea duel al zilei a fost cel de la Miercurea Ciuc, acolo unde echipa din localitate a primit vizita Dunării Călăraşi. Meciul a început cu stângul pentru gazde, după ce Kelemen a pasat greşit, direct la Bud şi acesta a avut de îndeplinit o simplă formalitate (18)

Apro şi-a readus echipa în joc după un gol spectaculos dintr-o lovitură liberă de la peste 30 de metri, iar astrele au părut că le surâd gazdelor. Mai ales după ce au obţinut un penalty (70) în urma unui fault comis de Began. Însă acesta s-a revanşat la lovitura de la 11 metri, parând balonul şutat de Bauza.

Şi cum ratările se plătesc, cu 12 minute înainte de final, căpitanul oaspeţilor, Bogdan Şandru, înscrie golul cu care Dunărea a mai adunat trei puncte în clasament.

Rapidul şi-a pierdut invincibilitatea

Parcursul perfect al bucureştenilor în play-off s-a întrerupt pe “Ion Oblemenco”, acolo unde primele două clasate s-au duelat în ultimul meci al zilei de luni. Aflate la egalitate de puncte, U Craiova 1948 SA şi Fotbal Club Rapid au oferit un spectacol pe măsură.

Italianul Compagno a marcat singurul gol al meciului, readucându-şi echipa în fotoliul de lider. Oltenii au terminat meciul în 10, după eliminarea lui Paramatti, pentru o lovitură cu cotul aplicată unui adversar.

Eşecul suferit de Fotbal Club Rapid a fost primul din acest play-off, iar victoria Mioveniului i-a adus pe argeşeni la doar un punct distanţă de ultimul loc care asigură promovarea directă.

Rezultatele şi marcatorii rundei a patra din play-off:

CS Mioveni – ACS ASU Politehnica Timişoara 4-0 (2-0)
Adrian Mar (23), Valentin Coșereanu (43), Bogdan Rusu (67), Mihai Ișfan (89)

AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – AFC Dunărea 2005 Călăraşi 1-2 (0-1)
Claudiu Apro (64) / Cristian Bud (18), Bogdan Şandru (78)

U Craiova 1948 SA – Fotbal Club Rapid 1-0 (1-0) (foto)
Andrea Compagno (12)

 

Articol scris de Mihai ANDRIEŞ