Foto: www.fcrapid.ro / FC Rapid 1923

Aflată pe ultimul loc în clasamentul pe baza căruia se va disputa play-off-ul pentru promovarea în primul eşalon, Fotbal Club Rapid a disputat deja două meciuri de pregătire, cu Dinamo şi, mai nou, cu Astra.

După eşecul la limită din meciul cu Dinamo, scor 0-1, rapidiştii au avut parte sâmbătă de un alt adversar din Liga 1, AFC Astra. De data aceasta, bucureştenii au scos o remiză, scor 2-2, cele două echipe aflându-se la egalitate şi la pauză, când tabela a arătat 1-1.

Scorul a fost deschis de Valentin Gheorghe, în minutul 3, după ce în primă fază Mallo a intervenit salvator la şutul lui Alibec. Au urmat ocazii la ambele porţi, dar cei care au marcat au fost oaspeţii, prin Drăghiceanu, cu un şut din partea stângă, la colţul lung.

Drăghiceanu a reuşit dubla, dar Fatai le-a răpit victoria

Ca şi în meciul cu Dinamo, la pauză a fost schimbată aproape toată echipa Rapidului, “supravieţuitori” fiind Manole şi Drăghiceanu. Ultimul avea să marcheze din nou, în minutul 51. Pornit cu mingea la picior din propria jumătate, a ajuns până în careul advers, de unde a punctat nu înainte de a-l dribla pe veteranul Tamaş.

Ultimele două schimbări ale Rapidului au adus în teren doi juniori, Ignat şi Georgescu, iar gazdele au profitat de plusul de experienţă şi au egalat prin experimentatul Fatai, cu un sfert de oră înainte de final.

AFC ASTRA – FOTBAL CLUB RAPID 2-2 (1-1) Val. Gheorghe (3), Fatai (75) / Drăghiceanu (45, 51)

Astra: Lazar (Bolboașă) – Graovac, Gab. Tamaș, C. Dima, Radunovic – A. Ioniță II, Seto – Val. Gheorghe, Budescu, Răduț – Alibec (Fatai)

Rapid: Mih. Popa (46 Drăghia) – Tano Bonnín (46 Băjan), Mallo (46 Al. Iacob), Bg. Manole (62 Cr. Ignat), I. Voicu (46 Finica) – Cârstocea (46 Píriz), R. Lazăr (46 Djuric) – Sefer (46 Al. Dulca), Drăghiceanu (62 Nic. Georgescu), G. Crețu (46 Jorza) – Hlistei (46 Alami)

Articol scris de Mihai ANDRIEŞ