Liga 1 Feminin revine la meciurile din play-off după o pauză de două săptămâni. În acest week-end sunt programate partidele din etapa a 2-a. Lovitura de start a rundei se va da sâmbătă la Timișoara, în singurul meci al zilei, acolo unde liderul Politehnica, formație cu maximum de puncte în acest sezon, va primi vizita echipei Csikszereda Miercurea Ciuc.

 

Gruparea bănățeană vine după succesul dramatic de la Giurgiu, 3-2 cu CS Carmen București, partidă în care Politehnica a revenit după ce a fost condusă la pauză cu 2-0. Nou promovata AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, marea revelație a actualului sezon al Ligii 1 Feminin, a debutat cu stângul în play-off, înfrângere la scor de neprezentare, 0-3, pe terenul multiplei campioane Universitatea Cluj.

Politehnica Timișoara și Csikszereda Miercurea Ciuc s-au întâlnit în sezonul regular în Harghita, în etapa a 9-a. A fost un meci fără istoric, Politehnica impunându-se clar, 7-0.

Trupa pregătită de Mirel Albon pornește și de această dată cu prima șansă. Bănățencele promit să ia în serios partida, așa cum au făcut și la Miercurea Ciuc.

Genoveva Rosie (Politehnica Timișoara): „Cu motivație și forță interioară, ne vom bucura de fiecare moment al meciului împotriva celor de la Miercurea Ciuc. Succesul nu se întamplă peste noapte, dar când iubești ceea ce faci atunci apar și rezultatele. Deocamdată suntem pe cea mai înaltă treaptă a podiumului și așa ne dorim să terminăm campionatul. Suntem foarte încrezătoare și ne ambiționează faptul că toată presiunea este pe noi. Așadar, sâmbătă, ne dorim victoria în primul meci jucat acasă din acest play-off”

Cristina Sucilă (Politehnica Timișoara): „Este primul meci din play-off pe teren propriu, suntem foarte conștiente de importanța meciului, Miercurea Ciuc este o echipă puternică. Consider că toate echipele din play-off sunt puternice și își merită locul. Noi avem un avantaj când jucăm acasă pentru că ne putem bucura de o galerie frumoasă care ne dă încredere și vreau să le mulțumesc suporterilor pe această cale. Tot ce îmi doresc este să abordam meciul cu echilibru, prudență, să ne facem jocul nostru și cele 3 puncte să rămână la Timișoara.

 

Vasas – U Cluj

Etapa va continua duminică, 19 martie, cu celelalte două meciuri. Multipla campioană Universitatea Cluj, la trei puncte în spatele liderului Politehnica Timișoara, joacă în deplasare, de la ora 12:00, la Odorheiu Secuiesc, cu Vasas Femina. Cele două formații s-au întâlnit în sezomnul regular pe terenul Universității, la Iclod, în etapa a 9-a. Universitatea s-a impus cu scorul de 9-2, dar clujencele nu uită că la Odorheiu Secuiesc au avut mai mereu meciuri dificile.

În prima etapă a play-off-ului, Vasas a pierdut la limită la Comloșu Mare, 1-2 cu Banat Girls.

Sonia Bumbar (U Cluj): „În meciul de duminică ne dorim categoric cele trei puncte. Ne asteptăm la un meci dificil, în deplasare, dar vom merge cu gândul la victorie pentru a fi cu un pas mai aproape de obiectivul nostru, titlul de campioane

Carolina Țabur (U Cluj): „Cu siguranță partida de duminică este una importantă pentru noi, ca de altfel toate partidele din play-off. Știm că Vasas are o echipă tânără și de viitor, dar eu sper să revenim acasă cu cele trei puncte puse în joc”

Alin Cioban (președinte U Cluj): „Partidele din play-off au o încărcătură specială și fiecare echipă dorește să certifice pe teren locul câștigat în sezonul regular. Cunosc strategia celor de la Vasas și modul de abordare a partidelor cu echipa noastră. De aceea trebuie să tratăm foarte profesionist partida și să ne concentrăm pe toată durata ei. Personal aștept de la această partidă transmisă live la Pro Arena, să fie un argument în promovarea fotbalului feminin. Să nu uităm că doar jocurile frumoase și competitive aduc televiziunile mai aproape de acest sport, vizibiltate maximă și bineînțeles sponsori”

 

Carmen – Banat Girls

Stadionul „Marin Anastasovici” din Giurgiu găzduiește, de la ora 13:00, confruntarea dintre Carmen București și Banat Girls. Pregătite din această iarnă de fosta internațională Raluca Sârghe-Simes, fetele de la Carmen București au fost foarte aproape de a da lovitura în prima etapă a play-off-ului. Carmen a condus cu 2-0 liderul Politehnica Timișoara după o primă repriză perfectă, dar a cedat după pauză. Banat Girls vine la Giurgiu cu un moral foarte bun după succesul din prima rundă. O victorie la Giurgiu le-ar apropia pe bănățencele de la Comloșu Mare de podium. Un eșec în schimb le-ar face aproape imposibilă misiunea de a încheia campionatul în primele trei.

Elevele Ralucăi Sârghe-Simes sunt hotărâte să nu mai piardă puncte pe teren propriu și promit să păstreze toate punctele din partida cu Bamat Girls.

Ana Maria Stanciu (Carmen București): „Meciul de duminică va fi unul foarte greu, la fel ca toate celelalte. Adversarele vin cu gândul de a câștiga, dar noi ne-am pregatit intens pentru acest meci. Tratăm confruntarea cu Banat Girls cu multă seriozitate. Suntem pregătite, atmosfera este bună și am încredere că vom face un meci bun. Vom lupta  până la ultimul fluier pentru cele 3 puncte. Jucăm acasă și cred că acest amănunt reprezintă un avantaj și ne dă mai multî încredere. Avem ca obiectiv câștigarea tuturor partidelor până la finalul sezonului. Nu dorim să mai facem niciun pas greșit”

Bianca Sandu (Carmen București): „Pentru noi fiecare meci e important, la fel ca și cel de duminică. Am pregatit meciul foarte bine și ne gândim doar la obținerea celor 3 puncte. Suntem conștiente că nu va fi un meci usor, le cunoaștem și știm că au câteva jucătoare experimentate, tehnice, că practicî un joc agresiv. Din păcate, îndeplinirea principalului obiectiv, acela de a fi campioane, nu mai depinde doar de noi, dar atâta timp cât avem sanse matematice vom lupta până la capăt”

Raluca Sârghe-Simes (antrenor Carmen București): „Pentru noi fiecare meci este important. Tratăm fiecare partidă cu seriozitate și cu concentrare maximă. Duminică vrem să luăm cele 3 puncte puse în joc”

Carmen București și Banat Girls s-au întâlnit în chiar prima etapă a sezonului regular, la Giurgiu, în 26 august. Carmen a câștigat atunci cu scorul de 5-1.

 

Liga 1 Feminin – Play-Off – Meciurile Etapei 2

sâmbătă, 18 martie, ora 13:00

Politehnica Timișoara – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, Baza „Știința”, Timișoara

Arbitri: Fodor Andrei Gabriel (Deva) – Bumb Cristian (Băcia), Humita Ioan Daniel (Armeniș)

Observatori: Copacean Adrian, Arsa Emil

 

duminică, 19 martie

ora 12:00

ACS Vasas Femina FC Odorheiu Secuiesc – AS FC Universitatea Cluj, Stadion „Municipal”, Odorheiu Secuiesc

Arbitri: Mavriche Sergiu – Apostu Alexandra Theodora, Antal Damian (toți trei dinBacău)

Observatori: Suciu Ioan Viorel, Veress Lorant

ora 13:00

AS CS Carmen București 1937 – ACS Banat Girls, Stadion „Marin Anastasovici”, Giurgiu

Arbitri: Racoare Arthur (Curtea de Argeș) – Neagu Gabriel, Cojocaru Ionuț (ambii din Călărași)

Observatori: Iancu Marin, Ivan Iulian