Parteneriatul reprezintă baza unor viitoare proiecte comune cu scopul de a implica sportul ca factor de promovare a identității naționale românești, având în vedere competențele și atribuțiile Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.

Este vorba despre contribuția DRRM la realizarea politicii statului român pentru consolidarea comunității de limbă, cultură, religie, spiritualitate și istorie, care stă la baza relației României cu Republica Moldova.

“După semnarea în urmă cu aproape doi ani a unui protocol de colaborare cu Federația Moldovenească de Fotbal, care presupune un schimb permanent de informații și bune practici, precum și acțiuni concrete, care vor contribui la dezvoltarea fenomenului fotbalistic pe ambele maluri ale Prutului, astăzi am demarat colaborarea cu Guvernul României, prin Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, creând astfel un mediu propice, inclusiv la nivel instituțional, pentru proiectele și competițiile noi pe care le pregătim începând din acest an cu scopul de a inspira un număr cât mai mare de copii care să vină pe terenurile de fotbal”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.

”Sportul poate avea un rol important în implementarea acțiunilor derulate de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova pentru întărirea legăturilor și pentru păstrarea, dezvoltarea și exprimarea identității cetățenilor din Republica Moldova. Iar acest protocol va sta, de exemplu, la baza organizării unor evenimente sportive în România și Republica Moldova, fie ele interșcolare sau în mediul rural, sau a facilitării unor dotări cu echipamente și articole sportive”, a declarat secretarul de stat al DRRM, Adrian DUPU.

În august 2019, a fost semnat un parteneriat între FRF și FMF, cu scopul de a facilita schimbul de informații, cunoștințe și implementarea mecanismelor comune.

Obiectivele acordului:
• Promovarea fotbalului de bază în Republica Moldova, în urma experienței românești;
• Transfer de cunoștințe și competențe în domeniul creșterii numărului de practicanți ai fotbalului;
• Creșterea performanței echipelor naționale de juniori și tineret;
• Formarea de arbitri, observatori de arbitri, antrenori și manageri de club;
• Buna guvernanță și dezvoltarea cluburilor și a ligilor.