CFR și Viitorul s-au întâlnit în vara trecută în finala Cupei României U19

Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal a aprobat azi, 16 iulie 2020, formatul de finalizare a Ligii Elitelor U19, ediția 2019/2020.

Având în vedere că termenul pentru comunicarea la UEFA a echipei participante în Youth League este 3 august, competiția se va încheia printr-un turneu final.

Astfel, primele două echipe din clasament, în fiecare serie (la momentul opririi competiției), vor accede în semifinale. În seria Est, SC Dinamo 1948 și FCSB sunt la egalitate de puncte, însă SC Dinamo 1948 stă mai bine în clasament atât la meciurile directe, cât și în ceea ce privește golaverajul. Partidele se vor disputa în cruce (aşa cum prevede regulamentul competiţiei Liga Elitelor U19 pentru faza semifinalelor, adică locul 1 Est cu locul 2 Vest şi locul 1 Vest cu locul 2 Est), într-o singură manşă, programată pe 1 august 2020, pe terenurile FRF de la Buftea / Mogoşoaia. Câştigătoarele celor două semifinale vor juca finala, care se va disputa pe data de 3 august 2020.

Program Liga Elitelor U19

Cheltuielile de masă şi cazare pentru echipele din provincie vor fi suportate de către Federaţia Română de Fotbal.

Pe 29 aprilie, din dorința de a proteja copiii și a diminua riscul infectării, având în vedere și faptul că nu există o miză competițională de tip retrogradare/promovare, dar și pentru a putea începe pregătirea sezonului următor, administrația FRF a luat decizia de a anula toate competițiile de copii și juniori de pe teritoriul României pentru sezonul 2019/2020, în total 31 de competiții. Liga Elitelor U19, întreruptă și ea prin decizia Comitetului de Urgență din 9 martie, a rămas suspendată, urmând să se găsească o soluție pentru a se stabili echipa ce va participa în UEFA Youth League.