scouting arbitraj feminin

În perioada 5-7 septembrie, la Complexul Olimpic Izvorani, Comisia Centrală a Arbitrilor a organizat în premieră un program dedicat fetelor care practică arbitrajul în competițiile județene.

„Female Referee Scouting Program” a fost inițiat cu scopul de a atrage și a educa tinerele fete pentru a progresa în activitatea de arbitraj. Cele 45 de fete înscrise în proiect au fost testate fizic și teoretic, înainte de a intra în programul de cursuri în cadrul cărora au putut analiza faze de joc, dar și pune în aplicare, pe teren, noțiunile prezentate în sală de membrii CCA.

Nume importante din arbitrajul feminin românesc au acceptat invitația de a le împărtăși tinerelor aspirante din experiența lor: Teodora Albon, Fevronia Ion, Petruța Iugulescu și Iuliana Demetrescu.

Președintele CCA, Kyros Vassaras, și responsabilul pentru dezvoltarea arbitrajului feminin românesc, Irina Mîrț, au susținut temele teoretice în cadrul programului, aceștia fiind susținuți în prezentări și la lecțiile practice de Alexandru Deaconu, vicepreședinte CCA, Eduard Dumitrescu și Augustus Constantin, membri CCA.

Participantele care au punctat cel mai bine la testări și la lecțiile practice vor fi selectate pentru a forma primele două loturi din arbitrajul feminin în România.