UEFA a anunțat astăzi deschiderea procesului de acreditare pentru Campionatul European.

În premieră, la ediția din acest an, la EURO U21 vor participa 16 echipe. Din cauza pandemiei, calendarul internațional a suferit modificări, motiv pentru care turneul final se va desfășura în două perioade. Faza grupelor va avea loc în perioada 24-31 martie 2021, în timp ce fazele eliminatorii se vor disputa între 31 mai și 6 iunie 2021.

Procedura de acreditare pentru etapa din faza grupelor este diferită de cea pentru fazele eliminatorii. Prin urmare, jurnaliștii și fotografii care doresc să participe în ambele etape trebuie să aplice separat pentru fiecare.

Cererile de acreditări media pentru faza grupelor trebuie să fie trimise asociațiilor naționale din țara gazdă. În schimb, pentru fazele eliminatorii, acreditările mass-media vor fi înregistrate prin portalul UEFA Media. Vor fi acreditați DOAR JURNALIȘTII ȘI FOTOGRAFII. Reprezentanții instituțiilor media nedeținătoare de drepturi TV și jurnaliștii ce doresc să creeze content video nu vor fi acreditați. Conform protocolului UEFA, Return to play, la partidele din faza grupelor nu se va organiza zona mixtă pentru interviuri.

Având în vedere că selecționata României va disputa toate cele trei meciuri la Budapesta, jurnaliștii din România trebuie să se acrediteze la federația de fotbal din Ungaria.

Pași ce trebuie urmați pentru a solicita acreditare la partidele din faza grupelor EURO U21:

  1. Pentru a fi eligibili să solicite acreditare, jurnaliștii trebuie inițial să se înregistreze pe platformă. Acest lucru se poate face aici: PLATFORMĂ ACREDITĂRI UNGARIA.
  2. După înregistrarea pe platformă, trebuie trimisă solicitarea pe adresa de email: baricsa.gabor@mlsz.hu.

Termenul limită pentru cererea de acreditare este 15 martie, însă vă sfătuim să trimiteți cererile dumneavoastră cât mai curând!

În cazul în care doriți să vă acreditați la partide ce se vor desfășura în Slovenia, acest lucru se poate face pe PLATFORMĂ ACREDITĂRI SLOVENIA. Ulterior, trebuie trimisă cererea de acreditare la adresa de email: media@nzs.si. Termenul limită pentru aceste acreditări este 28 februarie.

Dacă întâmpinați probleme, vă rugăm să vă adresați UEFA la adresa de email: media.accreditations@uefa.ch