UEFA a anunțat procesul de acreditare pentru Campionatul European care va avea loc în Germania, în această vară.

Acreditările vor putea fi solicitate începând de luni, 15 ianuarie! Jurnaliștii care doresc să se acrediteze la UEFA EURO 2024 pot aplica online, prin platformele UEFA. Astfel, pentru solicitarea acreditării este necesar să fiți înregistrați pe portalul UEFA Media Channel. Dacă nu sunteți înregistrați, puteți face acest lucru AICI.

Ulterior, după ce v-ați asigurat că sunteți înregistrat pe portalul mai sus menționat, puteți aplica pentru acreditare în platforma UEFA Media Portal.

Termenul limită pentru cererea de acreditare la turneul final este 19 aprilie 2024, însă vă sfătuim să trimiteți cererile dumneavoastră cât mai curând!

Dacă întâmpinați probleme, vă rugăm să vă adresați UEFA la adresa de email: media.accreditations@uefa.ch.

Orașul Würzburg, gazda tricolorilor pe durata EURO

Baza de pregătire de la Würzburg, un oraș aflat la 115 kilometri de Frankfurt, 270 de kilometri de Munich și 300 kilometri de Koln, va fi locul unde tricolorii se vor pregăti pe durata Campionatului European. Pe lângă condițiile oferite de hotel și stadionul de antrenament, precum și faptul că tricolorii se vor putea pregăti într-o zonă liniștită a Germaniei, un alt criteriu important a fost modalitatea de transport disponibilă pentru deplasarea în orașele unde se vor juca partidele. Gara din Würzburg, situată la 4 kilometri de hotel, are linie de tren rapid directă către toate cele 3 orașe unde tricolorii vor evolua. În Würzburg sunt aproape 1.500 de români rezidenți.

Când și unde joacă România la EURO

Naționala României va avea următorul program la EURO 2024, în cadrul calendarului complet al grupei E:

  • 17 iunie: ROMÂNIA – Play-off B (Munchen, 16:00), Belgia – Slovacia (Frankfurt, 19:00)
  • 21 iunie: Slovacia – Play-off B (Dusseldorf, 16:00)
  • 22 iunie: Belgia – ROMÂNIA (Koln, 22:00)
  • 26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt, 19:00), Play-off B – Belgia (Stuttgart, 19:00)

Se califică în faza optimilor de finală primele două clasate din fiecare grupă, plus cele mai bune 4 locuri trei din toate cele 6 grupe EURO 2024.