În perioada 14-15 octombrie, la Casa Fotbalului, a fost găzduită prima ședință a echipei care se va ocupa de derularea proiectului VAR în țara noastră.

La această întâlnire au participat Thibaud Nijssen, din partea IFAB, în timp ce FIFA avut doi reprezentanți, Moorghen Bhaveshan și Michael Bossler.

De asemenea, din partea Comisiei Centrale a Arbitrilor au fost la workshop Kyros Vassaras, președinte CCA și responsabil de instruirea arbitrilor VAR, și Alexandru Deaconu, manager de proiect VAR în România, dar și reprezentanți ai departamentelor Competiții, Juridic, Financiar, IT și Comunicare din cadrul FRF.

În plus, la cele două zile de întâlniri au fost prezenți și reprezentanți ai LPF și ai deținătorilor de drepturi TV din Liga 1.

Reprezentanții FIFA și IFAB au fost foarte încântați de prima rundă de întâlniri care a avut loc la FRF, iar în ultima zi a vizitei lor la București, care a coincis cu ziua partidei dintre Norvegia și România din preliminariile EURO 2020, aceștia au vizitat Arena Națională.

La finalul întâlnirii, Alexandru Deaconu, managerul proiectului VAR în Liga 1 a declarat următoarele: “Au fost două zile cu întâlniri importante la sediul Federației Române de Fotbal, în care s-au făcut primii pași pentru implementarea video arbitrajului în țara noastră! Urmează ca în perioada următoare să existe alte întâlniri pentru avansarea proiectului”.

La nivelul FRF există format un grup de lucru din luna septembrie pentru implementarea VAR în Liga 1.