oto: Facebook / Club Sportiv United Galati

Sala Sporturilor din Deva a găzduit marți seară confruntarea dintre formația locală Autobergamo și CS United Galați, primul mare derby al Ligii I la futsal sezonul 2021-2022.

Partida de un înalt nivel tehnic și spectacular s-a încheiat la egalitate, 2-2 (1-1). Oaspeții au condus cu 1-0 și 2-1, dar Autobergamo Deva a revenit de fiecare dată grație golurilor reușite de noua achiziție spaniolul Antonio „Toni” Hinojosa Montero. În urma acestui rezultat, FK Odorheiu Secuiesc rămâne lider, cu maximum de puncte după două meciuri disputate în actualul sezon.

Meciul Autobergamo – CS United Galați a fost primul din Liga I cu spectatori găzduit de Sala Sporturilor din Deva după o pauză de mai bine de un an și jumătate. Scorul a fost deschis de Daniel Araujo în minutul 9, dintr-un penalty obținut de tânărul Matei Boșneagă. Gazdele de la Autobergamo Deva au egalat cu patru minute înainte de pauză prin Toni, care a profitat de o eroare în defensiva gălățenilor. Acesta a fost scorul pauzei. La reluare, tot gălățenii au fost cei care au punctat primii, prin căpitanul Constantin Burdujel, care a finalizat un contraatac superb. Toni a închis tabela, iar meciul AUtobergamo Deva – CS United Galați s-a încheiat cu un scor echitabil, 2-2.ț

„Aș putea spune că sunt mulțumit cu acest rezultat, deși noi am avut cele mai mari oportunități de a înscrie. Cred totuși că acest 2-2 e rezultatul corect, echitabil. A fost un meci foarte bun, între două dintre cele mai valoroase echipe ale campionatului. Rămân la părerea că vom a sista la un sezon foarte echilibrat cu patru echipe care vor lupta pentru titlul de campioană, Autobergamo Deva, FK Odorheiu Secuiesc, CFR Timișoara și noi, CS United Galați”, a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei gălățene.

Meciul de marți seară a reprezentat debutul în noul sezon pentru Autobergamo Deva, care a stat în prima etapă. Cu un lot nou, format din jucători de valoare, cu un antrenor nou – Victor Acosta Garcia, Deva are nevoie de timp pentru a se omogeniza. „Am debutat în noul sezon al Ligii I de futsal. Meciul s-a terminat cu un rezultat de egalitate, 2-2, un rezultat echitabil, după un meci echilibrat. Este însă un rezultat care nu ne avantajează. Avem speranța că jocul nostru va crește de la meci la meci, aducând și rezultatele așteptate”, au spus oficialii hunedoreni la finalul confruntării.

Dacă CS United Galați va sta etapa viitoare, Autobergamo Deva va merge la Focșani, acolo unde va da piept cu nou-promovata Sportul Ciorăști.

AUTOBERGAMO DEVA – CS UNITED GALAȚI 2-2 (1-1), Sala Sporturilor, Deva
Au marcat: Toni 16, 29 / Araujo 9, Burdujel 26

AUTOBERGAMO: Dinicuță – Iancu, Sasse, Covaci, Lașcu – Boldor, Toni, Grosu, Cojocaru, Pânzaru, Toader, Gavrilă, Kusmodi, Iszlai
Antrenor: Victor Acosta Garcia

UNITED: United: Toniță – Tacot, Araujo, Burdujel, Crișan – Cîrdei, Păduraru, Cireș, Boșneagă, Ignat, Oană, Arhire, Petică
Antrenor: Fllorin Ignat

Arbitri: Vlad Ciobanu, Bogdan Hanceariuc (ambii din Iași) – Rezervă: Liviu Darjan (Brașov)
Observator: Gabriel Gherman (București)

Etapa a II-a:

Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – CFR 1933 Timișoara 6-4 (2-3)
Autobergamo Deva – CS United Galați 2-2 (1-1)

  • echipa Luceafărul Buzău a stat în această etapă
  • partida CFF Clujana Cluj – Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăști a fost amânată

Etapa a III-a:

Duminică, 19 septembrie, ora 15:00
Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăști – Autobergamo Deva

Luni, 20 septembrie, ora 18:00
CFR 1933 Timișoara – CFF Clujana Cluj

Marți 21 septembrie, ora 18:00
Luceafărul Buzău – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc

  • echipa CS United Galați stă în această etapă

Articol de Adi Dobre