Săptămâna aceasta, Academia Națională de Fotbal a desfășurat un curs de formare în Team Management, prima inițiativă de acest fel din România.

În cele 3 zile de curs, participanții au aflat mai multe despre modul de lucru al unui Team Manager și uneltele necesare pentru acest rol. Printre cursanți au fost reprezentanți de la  Universitatea Craiova, FCSB, CFR Cluj, Rapid, Politehnica Timișoara, Universitatea Cluj sau Petrolul, precum și fotbaliști în activitate care vor să se orienteze către acest domeniu.

În total, sesiunile au adunat 25 de participanți din toate eșaloanele fotbalistice din România: 8 din Liga 1, 5 din Liga 2, 10 din Liga 3, dar și câte un club de fotbal feminin, respectiv de copii și juniori.

Construit și livrat de către Cătălin Gheorghiu, Team Manager al Echipei Naționale de Seniori, alături de specialiști din cadrul Federației Române de Fotbal, cursul a cuprins sesiuni despre poziționarea rolului de Team Manager în cadrul clubului, cum își organizează el munca și relația unui Team Manager cu alte departamente.

Datorită cererii mari de formare în acest domeniu, Academia Națională de Fotbal va organiza în 2022 alte două sesiuni de curs, începând din luna februarie.