Joi, 13 decembrie, la Casa Fotbalului, a avut loc prima întâlnire a Comisiei pentru Fotbalul Profesionist. 

Printre temele discuției s-a regăsit o analiză a trendurilor și tendințelor din fotbalul internațional și din cel autohton, precum și identificarea potențialelor soluții de îmbunătățire a experienței fotbalistice din România.

Comisia are rol consultativ, iar în planul pe un an de zile vor avea loc două-trei întâlniri. Este formată din investitori din mediul privat la formații din Liga 1 și Liga 2, din reprezentanți ai deținătorilor de drepturi TV și chiar și un reprezentant al unei firme de audit.

De la această primă întâlnire a lipsit doar Ovidiu Ghiman, reprezentantul Telekom, în timp ce din partea FC Viitorul a participat Cristian Bivolaru. Pe lângă membrii comisiei au mai fost prezenți: Gabriel Bodescu, secretarul general adjunct al Federației Române de Fotbal, Felix Grigore, managerul departamentului competiții al FRF, și Bogdan Popescu, managerul comercial al FRF.

Au participat: Răzvan Burleanu – președinte FRF, Valeriu Iftime – FC Botoșani, Mihai Rotaru – U Craiova 1948 Club Sportiv, Cristian Bivolaru – FC Viitorul, Marian Băgăcean – CFR Cluj, Radu Ienovan – Ripensia Timișoara, Mircea Șai – RCS-RDS, Constantin Mocanu – Pro TV, Adrian Tomșa – Clever Media, Cristian Iliescu – BDO, Rodion Cămătaru – fost internațional român, Emilian Hulubei – AFAN.

În luna ianuarie, se va întruni pentru prima oară și Comisia pentru Fotbal Amator.

Prin înființarea acestor comisii s-a dorit alinierea la tendințele din fotbalul internațional, dar și să se răspundă la diferite provocări, în dorința de a crește atractivitatea fenomenului fotbalistic din România. Se vor aborda teme de interes apărute și la nivel național, și la nivel european. În plus, decizia de a înființa aceste două noi comisii face parte din strategia adoptată în cadrul Adunării Generale a FRF.