România a fost ieri, pentru prima dată, gazda unei Comisii UEFA, la propunerea președintelui Răzvan Burleanu. Au fost reprezentate 17 asociații naționale europene, alături de specialiști UEFA.

Într-o ședință de lucru la Cluj-Napoca, membrii Comisiei Media UEFA au dezbătut ieri, timp de 4 ore, cele mai importante trenduri din industria media și au analizat rapoartele privind evoluția acestora la nivel continental. Comisia, prezidată de Răzvan Burleanu, a constituit prilejul unor propuneri privind operațiunile media din cadrul EURO 2020, planul de comunicare pentru EURO 2020, dezvoltarea UEFA.tv și a canalelor de social media în contextul provocărilor din piața media de la nivel global, precum și campaniile #EqualGame și cele derulate de UEFA Foundation for Children.

Inițiativa acestei sesiuni de lucru precum și organizarea au fost apreciate de toți participanții, printre care și Jesper Moller Christensen, președintele Federației de Fotbal din Danemarca și membru în Comitetul Executiv UEFA.

Timp de 14 ani Director Comunicare la Manchester United, iar din aprilie 2018 în funcția de Director Comunicare UEFA, Philip Townsend a declarat: Am fost onorați să fim prezenți aici, la Cluj-Napoca, în România, cu ocazia acestei ședințe a Comisiei Media UEFA. Am apreciat această inițiativă, iar formatul propus de Răzvan Burleanu este unul de succes. Ne-am bucurat să ne reunim într-o țară care va fi gazdă Euro 2020 în vara viitoare. Diversitatea temelor abordate în cadrul ședinței de lucru precum și viziunile împărtășite ne vor ajuta în mod cert să avem o perspectivă pozitivă pentru anul viitor”.

“După găzduirea Euro 2020 și a tragerii la sorți pentru acest eveniment, UEFA ne-a încredințat responsabilitatea Euro U19 din 2021, iar acum oportunitatea de a organiza în premieră o ședință de Comisie UEFA în țara noastră. Ne bucurăm de încrederea forului continental și am convingerea că vom consolida rolul nostru de model regional ca Federație”, a declarat președintele FRF, Răzvan Burleanu.

După ședință, invitații au urmărit alături de președintele FRF, din tribunele stadionului Dr. Constantin Rădulescu, meciul CFR Cluj – Celtic Glasgow din grupele Europa League, încheiat cu o victorie merituoasă ce duce echipa românească în „primăvara europeană”.

În luna iunie a acestui an, Comitetul Executiv UEFA a votat numirea lui Răzvan Burleanu la conducerea Comisiei Media, după mandatul președintelui FRF ca prim-vicepreședinte al Comisiei Marketing. Decizia a reprezentat o premieră, președinția Comisiilor revenind, potrivit practicilor UEFA, doar membrilor Comitetului Executiv al instituției europene.

Componența Comisiei Media UEFA:

Răzvan Burleanu (România), Jesper Moller Christensen (Danemarca), Nicolai Cebotari (Moldova), Momir Djurdjevac (Muntenegru), Edgaras Stankevicius (Lituania), Peter Jehle (Liechtenstein), Alaatin Aykac (Turcia), Janusz Basalaj (Polonia), Matej Damjanovic (Bosnia și Herțegovina), Marton Dinnyes (Ungaria), Louisa Fyans (Anglia), Julie-Ann Gross (Franța), Otar Giorgadze (Georgia), Gazmend Malo (Albania), Georgi Matevosyan (Armenia), Tomaz Ranc (Slovenia), Stilian Shishkov (Bulgaria), Alexandros Spyropoulos (Grecia).