Joi, 3 martie, la sediul Federației Române de Fotbal, a avut loc o întâlnire între președintele FRF, Răzvan Burleanu, și Andrei Novac, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, în contextul situației din Ucraina.

Cele două părți și-au exprimat dorința de aprofundare și extindere a relațiilor, în contextul în care președintele FRF este membru în Consiliul FIFA și CEx UEFA și coordonează proiecte de dezvoltare a fotbalului în afara Europei. Un alt subiect a fost reprezentat de abordarea strategică a FRF în aria diplomației sportive, prin care organizația noastră se implică în susținerea comunităților de români din diaspora, în organizarea de evenimente sportive majore în România, precum EURO 2020, EURO U21 din 2023 și EURO U19 din 2025.

Nu în ultimul rând, a fost dezbătută situația din Ucraina, iar FRF a prezentat modul în care se implică: oferta de organizare în România a meciurilor naționalelor Ucrainei, acțiuni umanitare (trimitere de echipament și materiale medicale, precum și de alimente neperisabile), asistență pentru jucătorii de fotbal și familiile acestora, îngrijirea refugiaților în România.

Cei doi reprezentanți au stabilit ca în cel mai scurt timp să semneze un protocol de colaborare interinstituțională, pentru consolidarea și dezvoltarea parteneriatului.

Din partea FRF, a mai participat la întâlnire și Florin Șari, Manager Responsabilitate Socială și Politici Publice.