Vineri, 22 ianuarie, în Complexul Sportiv “Futsal Arena FMF” din localitatea Ciorescu, a avut loc Adunarea Generală a Federației Moldovenești de Fotbal.

În cadrul acesteia au avut loc și alegerile pentru un nou mandat la conducerea FMF. Leonid Oleinicenco a câștigat, fiind votat de 104 dintre cei 111 membri afiliați prezenți la întâlnire, și se va afla la conducerea FMF până în 2025.

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, și secretarul general adjunct al FRF, Gabriel Bodescu, au participat la întâlnire, la invitația organizatorilor. Alături de aceștia, au fost prezenți și Andrii Pavelko, președintele Federației Ucrainene de Fotbal, și personalități ale fotbalului de peste Prut.

 

“Avem o istorie comună și în fotbal. Peste doar două luni, în martie, se împlinesc 84 de ani de când o echipă admirabilă, Sporting Chișinău, devenea prima echipă din Basarabia calificată în optimile de finală ale Cupei României. Și reușea această performanță din postura de echipă din Divizia B! Se întâmpla în sezonul 1936/1937, al patrulea de la startul acestei competiții de tradiție. Ulterior, după Sporting, regăsim Mihai Viteazul Chișinău și Maccabi Chișinău în fazele superioare ale Cupei României. Aceste detalii ce țin de istoria fotbalului reprezintă argumente statistice pentru apropierea pe care o simțim în mod absolut natural și menționez aici toate momentele în care am interacționat unii cu alții în ultimii ani. Iar pașii pe care am început să îi facem împreună spre dezvoltarea fotbalului pe care îl iubim atât de mult sunt o continuare firească. Vorbesc atât la nivel instituțional, în numele federației pe care o conduc, dar și la nivel personal.

Cred cu tărie că prin fotbal putem să ne apropiem mult mai mult și mult mai rapid și de aceea voi susține acest parteneriat istoric dintre FRF și FMF pe care l-am încheiat în august 2019 împreună cu președintele Leonid Oleinicenco care a însemnat și fixarea unui cadru clar și eficient pentru acest proces. Aceeași viziune coerentă am regăsit-o și în strategia federației dumneavoastră. Parteneriatul nostru nu s-a dorit a fi și nici nu este un document sec. Ba din contră, a devenit o platformă încărcată de pragmatism în care am dezvoltat concret proiecte și în care vom continua să creăm proiecte în beneficiul fotbalului și al generațiilor de copii”, a spus Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, în cadrul discursului pe care l-a susținut la Adunarea Generala a membrilor afiliați FMF.