Comitetul Executiv FRF l-a mandatat pe Răzvan Burleanu pentru alegerile la care federațiile naționale afiliate UEFA vor vota în 2 martie 2021 reprezentanții pentru cele 4 locuri vacante dedicate confederației europene în conducerea FIFA.

Consiliul FIFA este condus de președintele forului mondial, Gianni Infantino, și este alcătuit din 36 de reprezentanți ai confederațiilor continentale.

Răzvan Burleanu candidează pentru un mandat de 4 ani în cadrul celei mai importante organizații fotbalistice internaționale iar obținerea acestuia aduce și poziția de membru al Comitetului Executiv UEFA. Candidatura este o premieră pentru România, de la afilierea FRF la FIFA în 1923 până azi.

Președintele FRF conduce din 2017 grupul de lucru UEFA-Uniunea Europeană, iar anul trecut a fost numit de UEFA în grupul de lucru dedicat strategiei comerciale pentru competițiile la nivel de echipe naționale.

Este din 2019 președintele Comisiei Media UEFA, funcție în care a fost numit după activitatea de prim-vicepreședinte al Comisiei de Marketing UEFA.

DETALII DESPRE ALEGERI

  • UEFA are 9 reprezentanți în Consiliul FIFA, președintele UEFA fiind membru de drept (Aleksander Ceferin – Slovenia). Totodată, Statutul FIFA impune un membru din spațiul britanic (urmează să fie desemnat) și o reprezentantă pentru fiecare confederație continentală (Evelina Christillin – Italia, al cărei mandat expiră în 2021).
  • În 2021 expiră mandatul a 4 din ceilalți 6 membri care reprezintă Europa. Aceștia sunt Fernando Gomes (Portugalia), Alexey Sorokin (Rusia), Georgios Koumas (Cipru) și Dejan Savicevic (Muntenegru). Alți doi membri sunt Noel Le Graet (Franța) și Sandor Csanyi (Ungaria).
  • Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 2 decembrie 2020. Toți cei 4 membri ale căror mandate expiră în 2021 își pot depune candidatura pentru un nou mandat.