Luni, 14 martie, președintele CCA, Kyros Vassaras, a avut la sediul FRF o întâlnire cu reprezentanții presei la care au luat parte și comentatorii partidelor din competițiile interne.

„Avem fixate obiective clare pentru arbitrii, primul dintre ele fiind protejarea integrității jucătorilor. De aceea, doresc să reamintesc că jucătorii nu trebuie să își asume niciun risc care poate duce la accidentarea adversarilor și, implicit, eliminarea lor. Printre obiective se numără și protejarea imaginii arbitrajului, de aceea vom arăta întotdeauna toleranță zero față de protestele jucătorilor și ale oficialilor, și protejarea imaginii fotbalului românesc, iar aici avem instrucțiuni clare de pedepsire a simulărilor și a tentativelor de tragere de timp”, a punctat Kyros Vassaras.

Timp de o oră, președintele CCA a analizat împreună cu participanții la eveniment diferite faze de joc controversate din Liga 1, contacte fizice, simulări, situații de henț, ofsaid, explicând deciziile corecte. De asemenea, a prezentat situațiile în care va interveni, începând din sezonul viitor, sistemul VAR și cum va influența într-un mod pozitiv aplicarea Legilor Jocului.

Puteți urmări analiza președintelui CCA în clipurile FRF TV de mai jos: