Președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras, face următoarele precizări ca urmare a fazei din minutul 68 al partidei FC Rapid 1923 – FCU 1948 Craiova, disputată vineri, 19 ianuarie, în Giulești:

  • Din păcate, o problemă tehnică nu a putut permite oficialilor video ai meciului, arbitrii VAR Andrei Chivulete și Mihăiță Necula, să furnizeze informații exacte într-o perioadă mai scurtă de timp.
  • În momentul în care mingea a părăsit suprafața de joc, Andrei Chivulete l-a informat pe arbitrul Horațiu Feșnic despre faptul că ar putea exista o posibilă lovitură de pedeapsă în favoarea Rapidului, ca urmare al unui posibil joc al mingii cu mâna. Conform protocolului VAR, înainte ca arbitrul meciului să fie chemat la monitor, VAR-ul verifică întotdeauna întreaga situație de atac, așa cum se întâmplă și la fiecare gol marcat. Identificând un posibil ofsaid ce ar fi avut nevoie de interpretare de către arbitru, a fost necesar ca liniile să fie trasate și clipul să fie salvat.

  • După verificare și în timp ce situația fazei se salva, întregul sistem VAR s-a prăbușit și a trebuit să fie repornit, lucru ce nu s-a întâmplat din prima încercare.
  • Având în vedere cele de mai sus, analiza fazei a durat mai mult decât ar fi trebuit, acesta fiind motivul pentru care decizia lui Horațiu Feșnic, una corectă, a întârziat câteva minute. De asemenea, jucătorul Rapidului care a primit mingea în faza de atac înainte de infracțiunea din careu nu se afla în poziție afară de joc.
  • Problemele tehnice au apărut încă dinaintea fluierului de start, camerele din spatele porții nefiind funcționale. Ulterior, producătorii TV au reușit să pornească doar camera din spatele porții din dreapta, așa cum a apărut pe transmisiunea TV.
  • În concluzie, din nefericire, încă ne mai confruntăm cu probleme de natură tehnică, dar care sperăm să fie rezolvate cât mai curând pentru a evita astfel de situații neplăcute pentru toată lumea.