Ca urmare a informațiilor vehiculate în mass-media în ultimele zile, Federația Română de Fotbal face următoarele precizări:

  • FRF a luat act de informațiile publicate în presă cu privire la selecția de la loturile naționale de juniori.
  • Deoarece Federația Română de Fotbal consideră că selecțiile pentru loturile naționale trebuie să se desfășoare în condiții de corectitudine absolută, toate informațiile au fost transmise deja Departamentului de Integritate și Antifraudă al FRF.
  • Dezvoltarea tinerilor fotbaliști reprezintă o prioritate pentru FRF, lucru evidențiat de faptul că în centrul Strategiei Tehnice a Federației, lansată în 2021, se află conceptul de player first (dezvoltare corectă a acestora).
  • De asemenea, atenția acordată sectorului juvenil este demonstrată de eforturile de necontestat pe care FRF le-a depus în ultimii nouă ani ca să creeze un cadru competitiv pentru dezvoltarea juniorilor. În viziunea FRF, antrenorii și ceilalți membri ai staff-urilor de la loturile naționale au datoria de a fi un model pentru tinerii fotbaliști.
  • Federația Română de Fotbal are propriile proiecte de prevenire a comportamentului abuziv asupra copiilor, dar participă și ca partener în cadrul acțiunilor ”Keeping Children Safe in Sports”, implementate de Fundația Terre des hommes România. Obiectivul principal este promovarea politicilor de siguranță și protecție a copiilor în mediul sportiv din România prin prevenirea oricărei forme prin care copilul poate fi afectat negativ – emoțional, verbal, fizic etc. – în cadrul spațiilor în care face sport de performanță sau recreațional.
  • Federația Română de Fotbal are o politică de toleranță zero în privința protejării integrității sportului. Oricine deține informații despre încălcarea principiului de integritate în cadrul FRF poate contacta Departamentul de Integritate și Antifraudă la adresa de email: virgil.pascu@frf.ro.