Comisia de Recurs a FRF a publicat azi motivarea deciziei în cazul în cazul Sepsi OSK – U Craiova 1948.

Având în vedere numeroasele comunicări publice cu privire la hotărârea Comisiei de Recurs în cauza jocului oprit dintre echipele ACS Sepsi OSK și U CRAIOVA 1948 SA, anterior motivării respectivei decizii, departamentul juridic al FRF consideră că se impun următoarele precizări ca urmare a comunicării deciziei motivate de către organismul jurisdictional al FRF:

Astfel, sumarizând, Comisia de Recurs a reținut că:

  • “Rasismul care face diferențe între persoane cu privire la <rasă> sau <etnie> include și xenofobia”.
  • “Procedura de oprire a jocului în conformitate cu art. 58 pct. 10 din ROAF a fost una regulamentară”.
  • “Comisia de Recurs consideră că în mod legal și temeinic Comisia de Disciplină și Etică a FRF a reținut răspunderea disciplinară a recurentei (U Craiova 1948) în temeiul art. 54 pct. 2 din Regulamentul Disciplinar”.
  • “Reprezentanții intimatei ACS Sepsi OSK au susținut în fața Comisiei de Recurs că meciul putea să nu fie întrerupt și ar fi putut continua pe teren deoarece nu punea în pericol siguranța și ordinea publică”.
  • “Comisia de Recurs a considerat că sancționarea U Craiova 1948 SA cu forfait este excesivă în prezenta cauză”.
  • “Având în vedere că art. 54 pct. 6 RD prevede că sancţiunile aplicate pe baza acestui articol pot fi reduse … dacă alte motive serioase o justifică, iar art. 54 pct. 4 RD lasă o opţiune organului disciplinar, în funcţie de circumstanţele concrete ale cauzei, de a aplica şi alte sancţiuni complementare, luând în considerare argumentele mai sus-expuse, Comisia de Recurs urmează a înlătura sancţiunea de forfait în favoarea SEPSI OSK”.

După cum rezultă din cele de mai sus, pentru corecta informare, menționăm că din motivarea deciziei Comisiei de Recurs reiese că xenofobia și rasismul nu sunt două noțiuni distincte și că arbitrul și observatorul de joc au procedat corect.