Echipa de implementare VAR face următoarele precizări după ce sistemul VAR nu a funcționat la paramentri normali la Târgu-Jiu, la meciul U Craiova 1948 – FC Voluntari, din Cupa României Betano:

  • La meciul anterior menționat, mașina VAR a suferit o avarie electrică, lucru ce a provocat grave disfuncționalități.
  • Din cauza unor faze inversate la circuitul de alimentare electrică dintre stadion și mașină, conectare ce s-a făcut în prezența electricianului autorizat, un vârf de tensiune a determinat scurt-circuitarea mai multor aparate care au fost iremediabil avariate. Sistemele de protecție electrică, software, audio și video, s-au blocat și a fost nevoie de restartarea individuală a acestora. Unele echipamente au putut fi operate individual, altele nu au putut fi conectate la întregul sistem.
  • Astfel, dispozitivul care acționează sistemul central de reluări nu a putut fi reparat și s-a încercat înlocuirea acestuia cu o alternativă, dar care a dus la încetinirea operării sistemului, dar a fost singura soluție pentru a se putea asigura operarea VAR.
  • În plus, sistemul de comunicație al arbitrilor din mașina VAR a fost afectat și imposibil de înlocuit la fața locului și astfel s-a apelat la o soluție de back-up, care a permis comunicarea cu brigada de arbitri și desfășurarea jocului.
  • Mașina care a suferit aceste defecțiuni va intra imediat într-un proces rapid de verificare și înlocuire a echipamentelor defecte, iar activitatea VAR se va desfășura conform protocolului și programului Superligii.
  • Referitor la faza din minutul 59, s-a analizat un posibil penalty, dar nu s-a putut folosi camera care putea oferi cea mai bună reluare, deoarece jucătorii implicați în duelul respectiv au apărut în cadru după terminarea eventualei abateri. Analiza a durat ceva mai mult din lipsa cadrelor, situație cauzată și de problema electrică a mașinii VAR.

Echipa de implementare VAR în România