Jucătorii de la CS Blejoi s-au organizat și ajută comunitatea locală pentru a împiedica răspândirea Coronavirusului, oferindu-se să facă ei cumpărăturile pentru persoanele aflate în izolare și pentru vârstnicii din localitate.

Coordonați de Cristian Burlacu, antrenorul echipei secunde, sportivii de la CS Blejoi s-au mobilizat într-o frumoasă campanie socială! Aceștia au lăsat deoparte echipamentul de fotbal în favoarea mănușilor și a măștilor de unică folosință și se oferă să meargă la cumpărături pentru cei ce se află în izolare la domiciliu și pentru cei de vârsta a treia, pentru a nu-i expune riscului de infectare cu Coronavirus.

“Campionatul e sistat și, fiind și stare de urgență, am sistat și noi pregătirea fotbalistică. Am vrut să oferim ceva comunității din care facem parte. Până acum, le aduceam bucurie la meciurile noastre, iar ei ne ofereau susținerea de care aveam nevoie. A venit rândul nostru să îi susținem”, a spus Cristian Burlacu, antrenorul formației secunde, posesor al Licenței A UEFA.

Blejoi este o comună din județul Prahova cu 8.575 de locuitori, conform recensământului din 2011. Echipa CS Blejoi evoluează în Liga 3, Seria 3, și ocupă locul 8 în clasament, după 16 etape. Echipa secundă este lider în Liga B Prahova, seria Sud.

“În această perioadă oamenii au nevoie să simtă sprijin și ajutor la nevoie. E un gest normal din punctul nostru de vedere. Blejoienii știu acum că există niște oameni tineri pe care se pot baza. Avem în comună patru familii care se află în izolare, pot apela la noi oricând. Mergem la cumpărături cu bicicleta, ne ajută și pe noi să ne păstrăm în formă”, a mai spus Burlacu (foto).

Grupul voluntarilor de la Blejoi numără 20 de persoane, de la 17 ani și până la 40 de ani, toți fiind rezidenți în localitate.

“Sunați-ne, venim la dumneavoastră pentru a lua lista de cumpărături și banii. Mergem la magazin, ne întoarcem cu produsele, bonul fiscal și restul. Dumneavoastră veți plăti doar cumpărăturile. Ne vom deplasa pe biciclete, vom transporta produsele într un rucsac, suntem vecini ai dumneavoastră și intelegem ușor adresa unde locuiți. Nu ne vom apropia la mai puțin de doi metri unii de ceilalți, vom avea mănuși și pungi de unică folosință”
Anunțul fotbaliștilor de la CS Blejoi