Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Desfăşurat pe “Ilie Oană”, în condiţiile organizatorice stricte impuse de către protocoalele medicale în vigoare, jocul dintre FC Petrolul și AFC Astra n-a lăsat să se vadă, vreun moment, diferenţa de eşalon dintre cele două combatante. Nu s-a marcat, dar şanse de gol au fost destule de fiecare parte, mai multe şi mai clare, parcă, trecute în contul petroliştilor, cei care, de altfel, au trimis, în două rânduri, balonul în transversala porţii adverse, informează site-ul oficial fcpetrolul.ro.

Seria ocaziilor a fost deschisă de către Younes (8), cel care a şutat, din marginea suprafeţei de pedeapsă, puţin peste poartă, după o fază la care au mai contribuit Niţescu şi Vajushi. Astra a replicat prin Fatai (14), cu o lovitură de cap ce a ocolit butul din stânga şi prin Seto (21), mijlocaşul japonez, rămas singur în careu după o pasă a lui Budescu, fiind împiedicat să înscrie de parada excelentă a lui Avram. Apoi, Răuţă (33) a trimis cu capul, după un corner de pe stânga, dar Lazar s-a întins şi a salvat in-extremis, în timp ce Deac (37) a luat la ţintă transversala porţii vizitatorilor, cu un șut expediat de la 10 metri, lateral stânga.

După reluare, Balaure (58) a reluat, cu capul, din faţa porţii lui Lungu, puţin alături, iar Roige (61) şi Robert Enache (62) i-au dat emoţii mari lui Bolboaşă, cu două şuturi ce au ocolit de puţin buturile adverse. A doua bară a “galben-albaştrilor” s-a consemnat în minutul 72, atunci când Blănaru a trimis puternic, de la 22 de metri, în transversală.

În jocul de ieri, Costel Enache a folosit câte o formulă de echipă în fiecare repriză, singurii componenţi ai lotului care nu au putut evolua fiind Bratu, Arnăutu, ambii acuzând probleme de natură medicală, și portarul Apostolachi, cel care, de altfel, a început pregătirile mai târziu decât coechipierii săi.

FC PETROLUL – AFC ASTRA 0-0

FC Petrolul (R1): R. Avram – Bărboianu, And. Răuță, Manolache, Olaru – David Meza – Gab. Deac, Ekollo, Nițescu, Vajushi – Younes.
FC Petrolul (R2): Cez. Lungu – Bărboianu (70 Olaru, 85 David Meza), Sîrghi, Ad. Nicolae, Țicu (75 Manolache) – Pierce – Ş. Tudor, Rob. Enache, Laur. Marinescu, Roige – Blănaru.
Antrenor: Constantin Enache.

Astra (R1): Lazar – David Bruno, Tamaș, Graovac, Radunovic – Seto, Crepulja – R. Baicu, Budescu, Val. Gheorghe – Fatai.
Astra (R2): Bolboașă (80 Silveanu) – Graur, C. Avram, Dandea, Truşescu (Pahonţu) – Gab. Simion, Gab. Șerban – Dr. Gheorghe, Al. Ioniță II, Balaure – Stahl.
Antrenor: Bogdan Andone.