Organizarea fotbalului județean din Timiș reprezintă un model de bune practici, iar rezultatele înseamnă peste 100 de echipe care joacă în acest nou sezon!

Încă din primăvară, fotbalul din Timiș a dovedit clar că va lupta cu toate resursele să țină steagul sus și să reprezinte pe mai departe un reper organizatoric. Principalul obiectiv fiind, la acea vreme, păstrarea tradiției și continuitatea fotbalului în același timp cu respectarea procedurilor speciale din pandemie.

În luna aprilie, la doar o zi după elaborarea Protocolului dedicat fotbalului amator de către FRF, Asociația Județeană de Fotbal Timiș a anunțat revenirea fotbalului pe teren. S-a organizat un mini-sezon de Liga 4, câștigat de Pobeda Star Bisnov din Dudeștii Vechi care avea să promoveze ulterior și în L3 după baraj. Reușita cu numărul 14 pentru reprezentantele Timișului, din 16 baraje!

Bucuria fotbalului la toate eșaloanele!

„Pentru a putea furniza o campioană în data de 8 mai, așa cum era nevoie, trebuia sa ne mișcăm repede pentru a continua tradiția echipelor campioane din Liga 4 Timiș la barajul de promovare în Liga 3. Dovadă și mobilizarea rapidă a 9 echipe din L4. Doresc să le mulțumesc pentru eforturile lor, știu că este foarte dificil să te organizezi într-un timp așa scurt după mai bine de un an de pauză”, explică Romeo Malac, președintele AJF Timiș.

Ulterior, Campionatul Județean – Liga 5 și Promoția – Liga 6 s-au disputat și ele cu campionate având câte două serii fiecare. AJF a contribuit cu testarea antigen a arbitrilor și a redus numărul observatorilor, câte unul pe meci. S-a organizat și turneul Cupei României astfel că cine a vrut să joace fotbal în Timiș, respectând procedurile speciale, a făcut-o și s-a bucurat de cel mai iubit sport!

99 de echipe de seniori + cele de juniori

Noul sezon 2021/2022 a adus și contextul necesar disputării unui campionat normal, tur-retur. „Ne-am bucurat faptul că multe echipe au răspuns apelului nostru de a începe campionatele județene și s-au înscris în număr mare. Așadar avem Liga 4 cu 20 de echipe participante, Liga 5 unde sunt prezente 48 de echipe împărțite în trei serii geografice și Liga 6 – Promoție, unde sunt 31 de echipe împărțite în patru serii pe criterii geografice. Toate campionatele au și început deja și toată lumea încearcă să organizeze fotbalul în cele mai bune condiții. Sunt 99 de echipe care se întrec pe diferite paliere valorice. Mai există și o altă veste bună, aceea că avem parte din septembrie și de Campionatele de copii și juniori, care nu au putut fi organizate în pandemie”, explică președintele Romeo Malac.

„Nu deținem nici o baghetă magică, doar dorință și ambiție că putem continua. Doar împreună! Le mulțumim tuturor cluburilor pentru implicare și sacrificii și le asigurăm de respectul nostru. Doar trăgând cu toți pentru același obiectiv suntem mai puternici”, conchide Romeo Malac.