Paul Zaharia, manager în departamentul de management operațional al loturilor naționale, a fost desemnat unul dintre cei doi delegați UEFA pentru Campionatul European Under 19, ce se va desfășura în Irlanda de Nord între 15 și 28 iulie.

Zaharia va avea o responsabilitate deosebită, fiind ales și pentru a superviza finala competiției. Delegatul UEFA va asigura desfășurarea fără probleme a meciurilor, respectarea regulamentelor și siguranța tuturor participanților.

Turneul va reuni opt echipe puternice, împărțite în două grupe. În Grupa A se vor confrunta gazdele din Irlanda de Nord, alături de Norvegia, Italia și Ucraina. Grupa B va fi formată din Danemarca, Turcia, Franța și Spania. Competiția promite meciuri spectaculoase și oportunități de afirmare pentru tinerele talente ale fotbalului european. Din păcate, reprezentativa României a ratat califiarea la turneul final dintr-o grupă cu Germania, Turcia și Croația. S-a clasat pe locul 2, cu 6 puncte, la egalitate cu Turcia, însă meciul direct, pierdut de tricolori, a făcut diferența.

Paul Zaharia și-a început cariera ca delegat UEFA în 2015, la meciul dintre PSG și Malmo din grupele UEFA Youth League.