Federaţia Română de Fotbal anunţă că meciul din Liga 2, runda inaugurală, U Craiova 1948 SA – Ripensia Timișoara, programat sâmbătă, ora 15:30, a fost amânat.

Decizia a fost luată de Departamentul de Competiţii al Federației Române de Fotbal, după ce la clubul U Craiova 1948 SA au fost depistate 6 cazuri de COVID-19.

Clubul craiovean nu a putut îndeplini condițiile conform “Principiilor de desfășurare a competițiilor în contextul pandemiei” aprobate de Comitetul Executiv al FRF în data de 18 august. Astfel, meciul va fi reprogramat o singură dată, în prima dată disponibilă, dar nu mai devreme de 7 zile.

În situația în care, la finalul primei faze a campionatului (sezonul regular pentru Liga 2), vor exista partide restante și nu va mai fi nicio dată disponibilă, cluburile din cauza cărora nu s-au putut disputa jocurile restante vor pierde meciurile respective cu 0-3.

De asemenea, partida Metaloglobus Bucureşti – Pandurii Lignitul Târgu Jiu, care trebuia să se dispute sâmbătă, de la ora 11:00, nu a mai fost programată deoarece clubul gorjean nu a dovedit că a efectuat teste RT-PCR, aşa cum prevede atât Ordinul comun emis de MTS și MS, cât și “Protocolul medical de desfășurare a competițiilor”. Cazul va fi judecat de Comisia de Disciplină şi Etică a FRF.