Aproape 500 de copii selectați din 8 regiuni ale țării s-au bucurat pe terenul de fotbal la fazele finale ale Campionatelor Naționale U13, U12 și U11.

În premieră, ca urmare a implementării Strategiei Tehnice FRF, competițiile la aceste categorii de vârstă s-au finalizat fără a desemna o echipă campioană. Asta pentru că în Campionatele Naționale U13, U12 și U11 nu s-a mai ținut scorul, iar copiii au fost încurajați să-și etaleze calitățile fără a mai privi spre tabela de marcaj.

Astfel, în urma fazelor județene, interjudețene și regionale, 160 de copii din fiecare categorie de vârstă, s-au prezentat pe stadionul 1 Mai Zăvoi din Râmnicu Vâlcea, în perioada 21-23 iunie, pentru jocurile din faza finală.

La categoria de vârstă Under 13 s-a jucat în formulă 8+1, pe teren de dimensiuni reduse, 70 x 50 metri, la U12 echipele au fost de 7+1, pe teren de 60 x 40 metri, iar la U11 – 6 jucători de câmp + un portar, pe teren 60 x 40 metri.

Toți participanții la faza finală, împărțiți în 8 regiuni și selectați, de-a lungul competiției, pe baza evoluțiilor, au fost premiați de Departamentul Competiții Juniori al FRF cu medalii, diplome și tricouri. Tinerii fotbaliști vor continua să fie monitorizați în următorii ani de reprezentanții federației cu scopul formării loturilor naționale Under 15.