Copiii din Ruginoasa, câștigătorii primei ediții a Cupei Satelor, în 2019

Clubul din Liga 2 a încheiat un parteneriat cu echipa din Ruginoasa, comuna care a dat prima câștigătoare a Cupei Satelor, în 2019.

Astfel, cei mai talentați copii de la Unirea Ruginoasa vor face pasul spre Politehnica Iași. Sase puști din generația 2007, remarcați cu ocazia unui meci test, au fost deja transferați la echipa din Copou.

„Am fost împreună cu managerul clubului, Florin Briaur, la Ruginoasa, am discutat cu domnul primar Dănuț Nechifor și cu antrenorul Costel Cerneuțeanu, cu părinții copiilor și mă bucur că au fost deschiși pentru această colaborare. Le oferim copiilor cazare, masă, școlarizare, echipament și antrenamente. Copiii vin la Iași să joace fotbal, să fie serioși, motivați și să își păstreze plăcerea de a juca fotbal pe care o au de la Ruginoasa, unde cei de acolo au făcut o treabă excelentă”, a declarat Cezar Honceriu, managerul Academiei Politehnica Iași, pentru Liga2.ro.

„Ne-am dorit această colaborare de mult timp și suntem bucuroși de faptul că actuala conducere a echipei din Iași și-a îndreptat atenția spre copiii noștri”, a spus și antrenorul din Ruginoasa, Costel Cerneuțeanu.

Cei șase copii care s-au transferat la Politehnica Iași sunt Denis Panciuc, Bulut Onur, Marian Condac, David Nica, Robert David și Cătălin Axinia.

Cupa Satelor este o competiție U13 organizată de Federația Română de Fotbal, cu sprijinul Asociațiilor Județene de Fotbal, și dedicată copiilor din satele și comunele țării.