FOTO: Gonzalo Arroyo - UEFA

Comitetul FIFA pentru Arbitri a desemnat 89 de arbitri (21 arbitri de centru, 42 asistenți, 20 oficiali de arbitraj video și șase arbitri de suport) din 45 de țări pentru a arbitra meciurile de la Turneele de Fotbal Olimpice Paris 2024.

România va fi reprezentată la Jocurile Olimpice de Ovidiu Hațegan, care face parte din cei 20 de arbitri VAR desemnați de FIFA.

Turneul feminin va începe pe 25 iulie 2024 și se va încheia cu meciul pentru medalia de aur pe Parc des Princes din Paris, pe 10 august 2024. Competiția masculină va începe pe 24 iulie 2024, în timp ce finala va avea loc pe 9 august 2024, de asemenea pe stadionul lui PSG.

Pregătirea arbitrilor va fi monitorizată în mod regulat și strâns înainte și în timpul Jocurilor Olimpice de către o echipă de formatori tehnici FIFA, inclusiv arbitri și instructori de arbitraj video (VAR), precum și analiști de meci, antrenori de fitness, fizioterapeuți și oameni de știință sportivă, toți aceștia vor oferi oficialilor cea mai bună pregătire posibilă.

La ambele turnee de fotbal de la Jocurile Olimpice de la Paris, arbitrii vor fi susținuți de  tehnologia liniei de gol și sistemul VAR, inclusiv sistemul semi-automat pentru ofsaid.