Luni, 6 aprilie, a fost rândul Andreei Părăluță să stea de vorbă cu iubitorii fotbalului, în special cei ai fotbalului feminin, la “Ora tricolorelor”.

Născută la Pucheni, în județul Dâmbovița, la 27 noiembrie 1994, Andreea Părăluță este considerată unul dintre cei mai buni portari din istoria fotbalului feminin românesc. A evoluat la CSȘ Târgoviște, ASA Târgu Mureș, Atlético Madrid, în prezent fiind legitimată la Levante.

Portarul echipei naționale a povestit de ce a ales fotbalul și de ce iubește atât de mult acest fenomen, și-a reamintit de victoria din finala Cupei României ediția 2016, ASA Târgu Mureș – Olimpia Cluj 2-1, dar și de cele două triumfuri în Primera División cu Atlético Madrid (2016–17, 2017–18). „După primul titlu cucerit cu Atlético echipa a fost primită pe stadionul Vicente Calderón și aclamată de peste 50.000 de spectatori. În 2018, după al doilea titlu, an în care băieții au cucerit trofeul Europa League, clubul Atlético Madrid ne-a pus la dispoziție, fetelor și băieților, două autocare descoperite în care am defilat pe străzile capitalei Spaniei. A fost ceva de vis”, și-a amintit Andreea Părăluță, care le-a îndemnat pe toate fetele care au ales să joace fotbal și „să vă urmați visul”.

Andreea locuiește în acest moment în Spania, într-un apartament pus la dispoziție de clubul Levante alături de două colege de echipă. „Încercăm să ne pregătim, atât cât putem. Nu gătesc, recunosc, nu prea mă pricep. Doar când vine vorba de un desert. Atunci mă bag”, a spus Andreea Părăluță, care a povestit despre situația actuală din Spania: „La începutul crizei lumea era relaxată. Apoi, când situația s-a înrăutățit, oamenii nu au intrat în panică, ci s-au supus cerințelor autorităților. În fiecare seară ieșim cu toții la ferestre și aplaudăm. Nu am pierdut până acum niciun asemenea moment. Este absolut emoționant. Spaniolii sunt foarte uniți. Tocmai de aceea am încredere că împreună vom trece peste această perioadă foarte grea”.

Andreea le-a dezvăluit suporterilor naționalei și care sunt jucătorii care o inspiră. Doi dintre cei care și-au lăsat amprenta asupra stilului său de joc au fost Ciprian Tătărușanu, portarul echipei naționale și Marc-André ter Stegen, goalkeeper-ul Barcelonei.

Urmăriți mai jos video-ul cu Andreea Părăluță la ”Ora Tricolorelor”

Fanii fotbalului feminin și cei ai echipei naționale a României au dialogat în primele două ediții ale „Orei Tricolorelor” de până acum cu Laura Rus și Ștefania Vătafu, împreună, și Florentina Olar-Spânu.