„Ora Tricolorelor” a continuat și luni, 20 aprilie 2020, în a doua zi de Paști! Adina Giurgiu, 25 de ani, jucătoare legitimată la formația italiană U.S. Sassuolo, a fost cea care a răspuns tuturor întrebărilor și curiozităților fanilor echipei naționale feminine de fotbal a României.

Accidentată foarte grav anul trecut, Adina se află în continuare în perioada de recuperare. Pandemia de coronavirus a surprins-o pe jucătoarea noastră în Italia.

Adina a vorbit despre viața în Italia, despre echipa națională a României, despre Olimpia Cluj, echipa la care a cunoscut consacrarea, și a povestit despre cele mai frumoase momente din cariera sa.

Cu un moral foarte bun, Adina a trecut repede peste emoții și a dovedit că se descurcă în astfel de situații la fel de bine ca și pe teren. Adina a mărturisit că respectă regulile impuse de autoritățile italiene de la declanșarea pandemiei de coronavirus. „Rămân însă optimistă, deși nimeni de la club nu ne-a dat vreo veste în ceea ce privește reluarea campionatului”, a dezvăluit ea.

Fundașul primei reprezentative a povestit și despre începuturile ei în fotbal: „Am început să joc fotbalul alături de băieți. Nu știam atunci că există fotbal feminin. Ulterior am descoperit asta. Nu m-am gândit vreodată că voi ajunge să joc în Italia sau pentru echipa națională a României. Cea mai mare mândrie a unui sportiv e să evolueze pentru naționala țării sale. Nimic nu se compară cu asta. De ce am ales fotbalul și nu alt sport? Nu am ales eu fotbalul, el m-a ales pe mine”.

Mijlocașul de la Sassuolo a recunoscut că s-a adaptat perfect vieții din peninsulă: „Mă simt foarte bine în Italia. Îmi place bucătăria italienească, în special pastele și pizza. Îmi place să și gătesc”.

Adina Giurgiu și-a reamintit de perioada petrecută la Olimpia Cluj și de cele mai importante partide disputate în tricoul campioanei României: „Cele mai grele meciuri din carieră au fost cele cu Lyon, PSG și A.S.D. Torres, din Liga Campionilor. Cu echipa de club! Cu prima reprezentativă nu pot uita meciurile împotriva echipei Statelor Unite ale Americii din 2016. Jucătoarea preferată? Lucy Bronze! Jucătorul preferat? Cristiano Ronaldo. Cele mai puternice campionate din lume sunt, fără îndoială, cele ale Franței și Germaniei. Mi-ar plăcea să evoluez însă în Spania”.

Adina Giurgiu le-a îndemnat pe fetele care vor să joace fotbal să creadă în visul lor, să muncească, să nu renunțe, să lupte pentru ceea își doresc.

Urmăriți video-ul mai jos!

Articol de ADI DOBRE