Clubul spaniol de fotbal Villarreal FC a anunțat marți, 9 iunie, transferul Oliviei Oprea, jucătoare de bază în naționala României! În vârstă de 33 de ani, Olivia Oprea a evoluat ultima oară la CD Pozoalbense.

Cele două echipe fac parte din Grupo Sur (Grupa Sud a ligii secunde spaniole de fotbal feminin). CD Pozoalbense a încheiat sezonul 2019-2020 pe locul 7 (din 16 formații), în timp ce Villarreal CF, noua echipă a Oliviei Oprea, a terminat pe locul 4.

Olivia Oprea rămâne astfel în Spania, acolo unde a ajuns în 2007, când a semnat cu Sporting Club de Huelva. Fundașul primei noastre reprezentative a mai evoluat, printre altele, la Sevilla, Levante și Zaragoza.

În urmă cu două săptămâni, invitată la „Ora Tricolorelor”, Olivia Oprea mărturisea că vrea să continue în Spania, acolo vrea să se stabilească.

Înregimentarea Oliviei Oprea a fost anunțată ca un transfer important de clubul Villarreal atât pe site-ul său, cât și pe rețelele de socializare. Iată ce au scris spaniolii de la Villarreal despre Oli!

„Transferul Oliviei Oprea va consolida echipa condusă de Sara Monforte pentru sezonul 2020/21. Apărătoarea din România, care provine de la CD Pozoalbense, este al doilea transfer, după sosirea mijlocașului María Cienfuegos. Veterană și lider pentru linia defensivă, Olivia Oprea (19-03-1987, Târgoviște, România) este o jucătoare cu experiență vastă și spirit competitiv. Acționează ca fundaș lateral, dintre principalele sale calități ieșind în evidență capacitatea sa ofensivă și capacitate defensivă excelente, pe lângă jocul amplu cu ambele picioare.

La 33 de ani, noua jucătoare „grogueta” are în CV 107 meciuri pentru echipa națională a României. De asemenea, Oprea are o experiență vastă în fotbalul spaniol, jucând în diferite echipe din Liga Iberdrola precum Sporting de Huelva, Sevilla FC și Levante UD. A mai jucat în Liga Campionilor cu Olimpia Cluj din România și cu BIIK Kazygurt din Kazahstan.

Acum, Olivia Oprea vine la Villarreal CF pentru a aduce experiență și pentru a fi un lider al echipei pregătite de Sara Monforte. Mult succes, Olivia!”.

Articol de Adi Dobre