În perioada septembrie 2020 – iulie 2021 s-a desfășurat cea de-a doua ediție găzduită de România a programului educațional UEFA CFM, care le-a oferit participanților oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile de management în sport și în fotbal, în special.

În contextul pandemiei, cursurile organizate împreună cu UEFA și Swiss Graduate School in Public Administration din cadrul Universității Lausanne s-au desfășurat într-un mod inedit. Acestea au debutat și continuat cu două sesiuni online prin intermediul video conferințelor și au fost finalizate cu ultimul seminar, examenul oral și activitatea practică desfășurate fizic la București, la finalul lunii iulie. Pe durata programului, participanții au avut de parcurs alte 6 module de cursuri online.

La ediția 2020-2021 a UEFA CFM au participat manageri din cadrul FRF, președinți ai asociațiilor județene de fotbal, reprezentanți ai federațiilor din Moldova, Croația, Belgia, Grecia și Kazahstan, dar și unul dintre cei mai selecționați jucătorii all-time ai naționalei României, Răzvan Raț.

Ultimul seminar, desfășurat la București, a fost urmat de examenul oral, prezentarea lucrării finale, și de un exercițiu practic la Arena Națională: simularea organizării unui eveniment UEFA. La finalul zilei, absolvenții au primit diploma chiar din partea lui Thomas Junod, directorul Academiei UEFA.

UEFA Certificate in Football Management (CFM) este finanțat cu ajutorul programului HatTrick al forului european și este dedicat persoanelor implicate în fenomen pe continent, având rol în dezvoltarea cunoștințelor teoretice și practice despre managementul fotbalului. Principalele teme ale cursurilor sunt: Organizarea în fotbal, Managementul strategiilor și al performanței, Management operațional, Marketing și sponsorizări în fotbal, Comunicare și relații publice, Managementul evenimentelor și al voluntarilor.