• 180 de tineri cu vârsta cuprinsă între 19 și 35 de ani s-au înscris la ediția de anul acesta a programului Youth Council

  • Pentru prima dată de la lansare, vor fi participanți din 5 țări

  • În baza parteneriatului dintre Federațiile de Fotbal din România și Republica Moldova, 10 reprezentanți ai Federației Moldovenești se alătură anul acesta proiectului

Ediția Youth Council de anul acesta, care se va desfășura 100% online în perioada 21-24 aprilie, reunește tineri din 5 țări, care vor lucra împreună pentru dezvoltarea de strategii de promovare a fotbalului în comunitățile lor.

180 de tineri s-au înscris în ediția 2020. Printre aceștia se numără atât reprezentanți ai Federației de Fotbal din Republica Moldova, cât și studenți străini sau reprezentanți ai cluburilor și Asociațiilor Județene de Fotbal.

Anul acesta, Youth Council își așteaptă participanții cu 10 seminarii online care acoperă peste 20 de teme, printre care organizarea evenimentelor sportive, voluntariatul în domeniul sportului, project planning, importanța parteneriatelor sportive, branding sau comunicare strategică în sport, fiecare dintre acestea fiind susținute de speakeri români și internaționali de top, personalități din domeniul sportului și reprezentanți ai Federației Române de Fotbal și UEFA.

„Ne-am bucurat să vedem numărul foarte mare de înscrieri de anul acesta, mai ales că este un proiect la care ținem foarte mult și e extraordinar să vedem cât de frumos a crescut în toți acești ani. Sunt sigură că toți participanții vor avea o mulțime de lucruri de învățat de la experții prezenți la această ediție, mai ales că încercăm să acoperim cât mai multe teme care le vor putea fi de folos oricând în dezvoltarea carierei lor în domeniul sportului. Le mulțumim tuturor celor care s-au înscris și abia așteptăm să auzim feedback-ul lor în urma Youth Council 2020”, spune Diana Pirciu, Manager Proiecte Educaționale, Federația Română de Fotbal.

Peste 100 de tineri au devenit alumni Youth Council în ultimii cinci ani și o mare parte dintre ei se dedică în continuare proiectelor sportive și sociale.

„Am legat prietenii noi, am învățat pașii organizării unui eveniment sportiv și, în special, am învățat cum se pregătesc voluntarii pentru un eveniment. Youth Council ne-a format, ne-a unit și ne-a instruit, până când am devenit un grup cu același scop” – Karina Stainer, participant Youth Council, ediția 2019.

„Am cunoscut persoane cu superexperiență profesională, care mi-au oferit o imagine clară asupra a ceea ce înseamnă organizarea unui eveniment. La finalul Youth Council știi ce înseamnă organizarea unui proiect, în ce constă toată munca din spatele lui, legi noi prietenii și cunoști oameni care te vor putea ajuta în viitor chiar și în munca ta de zi cu zi” – Radu Bordei, participant Youth Council 2017.

Informații suplimentare pot fi solicitate la adresa de e-mail youthcouncil@frf.ro.