© FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Peste 700 de beneficiari ai proiectelor de responsabilitate socială s-au aflat în tribunele Arenei Naționale la meciul dintre România și Belarus, disputat marți, 28 martie și câștigat de tricolori cu 2-1.

Federația Română de Fotbal a marcat campania #Morethanfootball Action Weeks oferind invitații mai multor organizații care se ocupă de cauze sociale, iar în total s-au aflat în tribune peste 700 de astfel de beneficiari, un record pentru evenimentele sportive din România.

Printre aceștia s-au numărat tineri refugiați ucraineni, persoane cu Sindrom Down, și copii proveniți din medii defavorizate. 105 invitații au fost oferite Asociației Nevăzătorilor din România, pentru membri ai organizației și elevi de la școlile speciale pentru nevăzători din București și Buzău.

Galerie pentru viață

Alături de ONG-ul Donorium, FRF a organizat „Galeria pentru viață” în tribunele Arenei Naționale, o campanie menită să încurajeze bărbații să doneze sânge pentru a scădea riscul acestora de a dezvolta boli cardiovasculare, având în vedere că ei sunt mai predispuși la astfel de afecțiuni.

Înainte de startul meciului, 400 de femei au cântat un „imn pentru viață”, menit să încurajeze bărbații să doneze sânge.

© FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Timp de două săptămâni, campania #Morethanfootball își propune să arate impactul acțiunilor și proiectelor de responsabilitate socială din fotbal în comunitate. Inițiativa aparține celor de la European Football for Development Network (EFDN).