Noile prevederi au fost validate în ultima şedinţă de Comitet Executiv, iar noile documente vor intra în vigoare începând cu 1 iulie 2021.

Cea mai importantă modificare este cea referitoare la accesul spectatorilor pe stadioane: fanii pot ocupa până la 50% din capacitatea maximă, dacă incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Au acces pe stadioane:

  • Persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.
  • Persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.
  • Persoanele care certifică faptul că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi de la confirmarea infectării cu SARS-CoV-2.

De asemenea, organizatorul poate decide desfășurarea competițiilor sportive cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului, dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV2 cu schemă completă de vaccinare, de la finalizarea căreia au trecut 10 zile.

Odată cu intrarea în vigoare a noilor protocoale, vor fi reluate, cu participarea jurnaliștilor, și acțiunile de presă de la stadion (conferințe și zonă mixtă), în condițiile prevăzute.

PROTOCOLUL DE DESFĂȘURARE A COMPETIȚIILOR DE FOTBAL

PROTOCOLUL DE DESFĂȘURARE A COMPETIȚIILOR DE FUTSAL