CSM Ceahlăul și Futsal Ceahlăul Piatra Neamț și-au dat întâlinire în centrul orașului Piatra Neamț pentru un meci de fotbal cu scop caritabil.

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Neamț, CSM Ceahlăul Piatra Neamț și Futsal Ceahlăul Piatra Neamț au pus ”umăr de la umăr” și au dus la bun sfârșit ediția a III-a a evenimentului ”Fotbal cu… Jucării pentru copii”. Dacă nu s-a putut juca în sală din cauza pandemiei, pentru a menține contactul cu publicul cele trei entități au decis că se poate juca pe asfalt. Și s-a jucat, pe o stradă din centrul municipiului Piatra Neamț, în prezența a ceva mai bine de 100 de oameni care au înțeles mesajul „sportului pietrean” și anume acela de a aduna jucării și dulciuri pentru copiii Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă ”Alexandru Roșca” din Piatra Neamț.

La miezul zilei de duminică, 13 decembrie 2020, a început ineditul meci de fotbal pe asfalt, arbitrat de Dragoș Țurcanu, arbitrul de Liga 3. Nici nu contează câte goluri s-au marcat, dar au fost multe. Important este că s-au marcat și că au făcut-o ambele combatante. Important este că pe terenul improvizat, cu linie de aut marcată prin conuri rutiere și porți ”răsărite” între marcajele șoselei, s-a jucat cu pasiune, dar și cu dorința de a oferi oamenilor prezenți momente spectaculoase. Copii de mingi au fost mici practicanți ai handbalului de la A.S. Sportul Piatra Neamț, iar ajutor în organizare s-a primit și de la voluntarii asociației ”Volunteer for Life”. ”Fotbalul învinge pandemia”, a fost concluzia trasă de Cristian Vornicu, managerul clubului de futsal și membru în Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal.

Obieceiul era ca la primul gol marcat, din tribune să se arunce cu jucării pe parchetul sălii. De această dată, jucăriile și dulciurile au fost lăsate de oameni într-un loc amenajat de organizatori. S-au adunat și câteva zeci de fulare cu însemnele CSM Ceahlăul Piatra Neamț. ”Acestea le voi da microbiștilor de la noi”, a spus Irina Bălțătescu, directorul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă ”Alexandru Roșca” Piatra Neamț, prezentă și ea la eveniment.

DJST Neamț, CSM Ceahlăul și Futsal Ceahlăul au mulțumit la finalul acțiunii tuturor instituțiilor care le-au fost alături în organizare: Primăria Piatra Neamț, Inspectoratul de Jandarmi Județean Neamț, Direcția de Sănătate Publică Neamț și Poliția Locală Piatra Neamț.

Articol de Liviu Mihalcea (Neamț)