Selecționata U19 de futsal a României, echipă pregătită de Robert Lupu, se află de joi, 13 ianuarie, la Vaslui, acolo unde preț de o săptămână tinerii tricolori vor efectua primul stagiu de pregătire din acest an.

Cantonamentul de la Vaslui reprezintă doar o etapă, a treia cu Robert Lupu selecționer, a pregătirilor pentru preliminariile Campionatului European de futsal, care vor demara în martie.

Naționala României face parte din Grupa 5 preliminară, alături de Rusia, Slovacia și Georgia. Meciurile Grupei 5 vor fi găzduite de România, iar la turneul final care va avea loc la Jaén, Spania, în perioada 3–10 septembrie 2022 se califică doar câștigătoarea grupei.

Iată lotul lui Robert Lupu din cantonamentul de la Vaslui:

Portari: Robert Căruntu (A.E Bellsport L’Hospitalet / Spania), Cârdei Alin (United Galați), Andrei Crudu (Futsal Ceahlăul Piatra Neamț)

Juctori de câmp: Csog Janos, Keresztely Josezf (ambii de la FK Odorheiu Secuiesc), Nagy Tamas (CSM Târgu Mureș), Jurj Narcis (Șoimii Șimand), David Marius (Luceafărul Buzău), Roca Darius, Pruteanu Vasile (ambii de la Futsal Ceahlăul Piatra Neamț), Ilie Vlad (Zaragoza Unión / Spania), Buhăceanu Andrei, Trif Alexandru (ambii de la CFR Timișoara), Barbocz Norbert (KSE Târgu Secuiesc)

Perioada de pregătire de la Vaslui va cuprinde și două meciuri de verificare în compania selecționatei similare a Moldovei. Meciurile România U19 – Moldova U19 sunt programate marți, 18 ianuarie – de la ora 17:00, și miercuri, 19 ianuarie – de la ora 11:30.

La Vaslui este prezent și Endre Kacso, selecționerul primei reprezentative de futsal a României.

„Sunt două meciuri importante pentru că, practic, sunt primele partide de verificare cu o echipă de un asemenea nivel din toată această perioadă de pregătire. Am mai avut meciuri de verificare în cele două cantonamente de la Odorheiu Secuiesc, din finalul anului trecut, dar au fost mai degrabă jocuri-școală. Această nouă acțiune a naționalei U19 e binevenită”, a spus Robert Lupu, selecționerul naționalei U19 a României.

Articol de Adi Dobre