Reprezentativa feminină a României avea programat ultimul meci din această campanie pe 1 decembrie, împotriva Croației. În urma testării premergătoare jocului, două persoane din cadrul delegației tricolore au fost depistate cu virusul SARS-CoV-2, iar deplasarea a fost anulată!

Ziua 6 | 29 noiembrie

Naționala feminină nu a mai efectuat deplasarea în Croația, programată în această dimineață, după ce au fost depistate două cazuri pozitive cu virusul SARS-CoV-2  în cadrul lotului. Este vorba despre un membru al staff-ului tehnic și o jucătoare. Aceasta a fost testarea UEFA necesară partidei cu naționala Croației și a treia din această acțiune a lotului. În plus, întreaga delegație a efectuat testarea rapidă la intrarea în cantonamenul de la Mogoșoaia.

Federația Română de Fotbal a luat toate măsurile care se impuneau pe durata acestei acțiuni, de la păstrarea distanței în sala de mese până la cazarea în regim single a fiecărei persoane implicate în această acțiune. Cele două persoane au fost izolate de restul echipei, urmând ca DSP să deschidă o anchetă epidemiologică.

FRF a solicitat UEFA reprogramarea partidei cu naționala Croației din 1 decembrie, un răspuns în acest sens urmând a fi comunicat ulterior.

Ziua 5 | 28 noiembrie

? 19:45

Tricolorele și-au pregătit deja bagajul pentru deplasarea spre Croația! Mâine la prima oră este programat zborul spre țara gazdă a ultimului nostru meci din aceste calificări. Pentru a doua oară în această campanie, tricolorele vor evolua cu tricourile inscripționate cu numele lor! Sperăm să fie cu noroc! 🙂

? 12:45

Tricolorele au desfășurat în această dimineață ultimul antrenament înaintea deplasării în Croația, unde este programat jocul cu țara gazdă. Fetele au început puțin altfel antrenamentul de astăzi, cu un joc de echipă, în care și-au testat rezistența și încrederea.

La antrenament a participat și președintele FRF, Răzvan Burleanu, alături de directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, care le-au urat mult succes fetelor în acest ultim joc al campaniei.

? 10:00

Bună dimineața tuturor! Dăm startul zilei de astăzi cu un scurt rezumat al antrenamentului portarilor. Rolul acestora este unul esențial într-un meci, iar fetele noastre au grijă să fie în cea mai bună formă. De asta se ocupă antrenorul nostru cu portarii, Daniel Gherasim, fost goalkeeper al formației Steaua București.

Ziua 4 | 27 noiembrie

? 19:45

Tricolorele i-au cântat ”La Mulți Ani” Andreei Părăluță cu ocazia zilei sale de naștere și au încheiat o zi încărcată cu o binemeritată felie de tort. Mâine dimineață este programat ultimul antrenament în cantonamentul de la Mogoșoaia, înaintea deplasării spre Croația!

? 17:30

Tricolorele au încheiat cel de-al doilea antrenament al zilei, care s-a axat mai mult pe exersarea fazelor fixe, de la așezarea în teren până la executarea acestora. Vă lăsăm mai jos câteva imagini de la ședința de pregătire!

Mai avem un singur antrenament înainte de deplasarea în Croația și vrem să ne asigurăm că totul este pus la punct.

 

? 14:30

Andreea Corduneanu a revenit în această toamnă la echipa națională după ce în urmă cu doi ani și-a anunțat retragerea din cauza unor probleme medicale. Viața fără fotbal nu a fost aceeași, iar dragostea pentru acest sport a determinat-o să își înfrunte orice durere. Interviu special cu fundașul naționalei feminine, care povestește în detaliu cum s-a simțit fără fotbal și cât de mult înseamnă pentru ea acest sport.

? 12:30

Tricolorele au încheiat primul antrenament în formulă completă de la reunirea lotului! Fetele au început cu câteva exerciții de activare în sală, apoi au continuat ședința de pregătire pe teren, care a durat aproximativ 60 de minute. În această după-amiază este programat un nou antrenament, prin urmare nu avem timp de relaxare: prânz, odihnă și din nou la treabă.

 

? 11:00

Andrea Herczeg s-a alăturat lotului miercuri seară, după disputarea meciului din campionatul Ungariei. Echipa sa, Viktoria Haladas, a pierdut cu 3-2 jocul, însă Andrea a înscris un super gol! Sperăm că ai mai păstrat câteva și pentru Croația! ?

? 09:00

Dăm startul zilei de astăzi prin a-i ura La Mulți Ani portarului nostru, Andreea Părăluță, care își sărbătorește ziua de naștere în cantonamentul de la Mogoșoaia! Andreea, îți dorim o zi plină de energie și zâmbete, pentru că vei avea nevoie la cele două antrenamente programate astăzi!?

Ziua 3 | 26 noiembrie

? 18:00

Zilele trec imediat în cantonamentul de la Mogoșoaia! Tocmai am încheiat a patra zi de pregătire, iar presiunea jocului începe să se simtă. Ne dorim foarte mult să încheiem anul și aceasă campanie cu un rezultat bun! ? AMR 5 zile până la partida cu naționala Croației, care se vede în direct pe PRO X!

? 14:00

Tricolorele au avut o dimineață cu un program mai relaxant, după două zile cu câte două antrenamente. Staff-ul tehnic le-a pregătit diferite activități de îmbunătățire a comunicării în afara terenului, integrându-le astfel și pe cele mai noi.

Avem și primele imagini cu noile convocate în echipamentul naționalei, iar pe această cale le urăm mult succes!

? 10:00

Sunteți cu ochii și pe contul de Instagram al naționalei feminine? Astăzi veți vedea cum decurge o zi din cantonament prin ochii Andreei Părăluță!

Ziua 2 | 25 noiembrie

? 19:00

Am încheiat o nouă zi cu două antrenamente! Indiferent de temperatura de afară sau de oboseală, noi ne pregătim cu aceeași determinare ca până acum!  AMR 6 zile până la partida cu naționala Croației!

? 17:45

Faptul că vor juca ultimul meci din acest an de Ziua Națională a României reprezintă un motiv în plus de mândrie pentru tricolore! Ștefania Vătafu abia așteaptă să evolueze sub tricolor și are încredere că vom încheia anul cu un rezultat bun!

? 16:00

? 13:00

Dăm startul zilei a doua cu imagini de la prima ședință de pregătire programată astăzi! În formulă aproape completă, tricolorele s-au antrenat mai bine de o oră, încheind cu un joc-școală. Urmează prânzul și puțină odihnă, deoarece după-amiază revenim pe teren pentru partea a doua!

Ziua 1 | 24 noiembrie

? 20:00

Tricolorele au încheiat cu succes o zi cu două antrenamente! La sesiunea din această seară s-au alăturat și jucătoarele de la Cluj, iar mâine vom fi în efectiv complet. Vă așteptăm alături de noi în pregătirea meciului cu selecționata Croației de pe 1 decembrie! Urmează interviuri exclusive și materiale speciale din cantonamentul tricolorelor! ??

? 15:30

Partida Croația – România se vede în direct pe PRO X de Ziua Națională a României, începând cu ora 17:00! Fii alături de tricolore în ultimul meci al anului!

© FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

? 13:30

Imagini de la primul antrenament al zilei! Nu suntem încă în formulă completă, însă am început deja pregătirea ultimul meci al campaniei! Vrem să încheiem cu o victorie, care să ne dea încredere pentru următoarele calificări! Plus că jucăm de Ziua Națională a României și nu ar exista o mândrie mai mare decât o victorie sub tricolor! ?

Câteva repere ale acțiunii din noiembre: 

➡ Este pentru prima dată în istoria primelor reprezentative când România va disputa un meci oficial chiar de Ziua Națională a țării

6 jucătoare noi se află pe lista convocată pentru această acțiune față de luna octombrie, dintre care 4 se regăsesc în premieră la prima reprezentativă: Otilia Durlă, Monica Bențoiu, Valentina Petre și Cristina Tudorache

Tricolorele s-au impus cu 4-1 în partida tur disputată acasă împotriva Croației! Fetele au fost conduse cu 1-0 și au întors rezultatul, câștigând cu 4-1! Golurile noastre au fost înscrise de Mara Bâtea, Andrea Herczeg și Laura Rus, cărora li se adaugă autogolul croatelor.

Lotul final pentru ultimul joc din această campanie convocat de selecționerul Mirel Albon:

Portari: Andreea Părăluță (Levante UD/Spania), Sara Câmpean (”U” Olimpia Cluj)

Fundași: Andreea Corduneanu (Heniu Prundu Bârgăului), Erika Gered (Vasas Femina Odorhei), Diana Grecu (FC Carmen București), Antonia Bratu (”U” Olimpia Cluj), Valentina Petre (Fair Play București), Cristina Tudorache (Universitatea Alexandria)

Mijlocași: Bianca Sandu (Diosgyori VTK/Ungaria), Roxana Mirea (”U” Olimpia Cluj), Ștefania Vătafu (Anderlecht/Belgia), Mihaela Ciolacu (”U” Olimpia Cluj), Andrea Herczeg (Viktoria Haladas/Ungaria), Ana Vlădulescu (Vasas Femina Odorhei), Otilia Durlă (Universitatea Alexandria), Monica Bențoiu (Universitatea Galați)

Atacanți: Ioana Bălăceanu (”U” Olimpia Cluj), Nicoleta Bărbos (Carmen București), Oana Negrea (”U” Olimpia Cluj), Adina Borodi (”U” Olimpia Cluj)

CLASAMENTUL GRUPEI H ÎN PRELIMINARIILE UEFA WOMEN’S EURO 2022

Elveția 7 6 1 0 19-2 19
Belgia 7 6 0 1 33-5 18
ROMÂNIA 7 3 0 4 11-15 9
Croația 6 1 1 4 6-18 4
Lituania 7 0 0 7 1-30 0
Programul ultimelor meciuri din preliminarii: 

7 noiembrie 2020: Croația – Lituania
1 decembrie 2020: Croația – ROMÂNIA, Belgia – Elveția

Rezultate: 
29.08.2019: Lituania – Croația 1-2
03.09.2019: Elveția – Lituania 4-0; Belgia – Croația 6-1
4.10.2019: Lituania – Elveția 0-3
8.10.2019: România – Belgia 0-1,  Elveția – Croația, 2-0
8.11.2019: România – Lituania 3-0, Croația – Belgia 1-4
12.11.2019: Belgia – Lituania 6-0, Elveția – România 6-0
18.09.2020: Belgia – România 6-1, Croația – Elveția 1-1
22.09.2020: România – Croația 4-1, Elveția – Belgia 2-1
23 octombrie 2020: Lituania – România 0-4
27 octombrie 2020: România – Elveția 0-2, Lituania – Belgia 0-9