Reprezentativa feminină a României, pregătită de Cristian Dulca, va desfășura un stagiu de pregătire centralizat în luna februarie, în Cipru.

Tricolorele se vor reuni în București în data de 12 februarie, urmând ca a doua zi să se deplaseze spre Cipru, unde vor participa la Cyprus Women’s Cup, în perioada 13 – 23 februarie 2023.

Alături de naționala feminină, la acest turneu vor fi prezente și selecționatele feminine ale Finlandei, Ungariei și Croației. Astfel, tricolorele vor disputa trei jocuri de verificare în stagiul de pregătire din Cipru, conform următorului program:

  • 16 februarie 2023: ROMÂNIA – Ungaria
  • 19 februarie 2023: ROMÂNIA – Croația
  • 22 februarie 2023: Finlanda – ROMÂNIA

*Orele de disputare a meciurilor vor fi anunțate ulterior pe site-ul FRF. 

START în pregătirile pentru noua competiție UEFA: Nations League 

În luna aprilie, tricolorele își vor afla adversarele în noua competiție organizată de UEFA, Nations League, care va debuta în toamna acestui an. Odată cu introducerea acestei competiții, fiecare ciclu de calificare va avea două etape.

În prima fază, naționalele vor juca în Nations League, competiție în urma căreia își pot trece în palmares un trofeu european și care, o dată la patru ani, va decide echipele europene calificate la Jocurile Olimpice.

Reprezentativele vor fi împărțite în 3 ligi valorice, apoi repartizate în grupe de câte 3 sau 4 echipe, urmând să joace împotriva fiecărui adversar un meci acasă și unul în deplasare. Naționalele vor putea promova sau retrograda, iar ierarhia finală din Nations League decide și locurile de pe care reprezentativele vor porni în cea de-a doua fază a preliminariilor – numită European Qualifiers. 

A doua fază a preliminariilor se va disputa după același sistem din Nations League (echipele vor fi împărțite în 3 ligi), iar la final vor fi stabilite reprezentativele calificate pentru WEURO, respectiv Cupa Mondială.

Din Liga A se vor califica direct 8 echipe: ocupatele locurilor 1 și 2 la finalul preliminariilor. Play-off-ul acestei etape de calificare se va disputa în două runde:

  • în prima rundă vor juca ocupantele locurilor 3-4 din Liga A cu echipele de pe primele locuri și cele mai bine-clasate echipe de pe locurile 2 din Liga C. Tot în această rundă, câștigătoarele grupelor și cele mai bune echipe de pe locurile 2 din Liga B vor întâlni ocupantele locurilor 3 și cele mai slab clasate locuri 2 din Liga B. În total, în runda a doua se vor califica 14 echipe;
  • meciurile din runda a doua vor fi stabilite prin tragere la sorți, iar cele 7 învingătoare se califică la turneul final.

Ierarhia finală din preliminarii va determina și liga din care naționalele vor porni următorul ciclu de calificare.