Sala Sporturilor din Vaslui a găzduit în această dimineață, de la ora 11:30, cel de-al doilea meci amical dintre selecționatele U19 ale României și Moldovei. Victoria de aseară a tricolorilor mici, scor 5-0, a fost dublată astăzi. România s-a impus cu scorul de 3-0.

Cele două meciuri de verificare în compania Moldovei au marcat și debutul ca selecționer al naționalei U19 a României pentru Robert Lupu, cel care, la finalul stagiului de pregătire de la Vaslui s-a declarat mulțumit.

„Au fost două meciuri reușite, în care băieții au încercat să transpună în practică cât mai fidel ceea ce am exersat la antrenamente. Nu a fost ușor, în primul rând pentru că timpul petrecut împreună a fost scurt, pentru că nu știam exact unde ne aflăm ca nivel. Nu cunoșteam valoarea adversarului. Pentru moralul jucătorilor cele două victorii contează mult. Au fost două meciuri bune. două meciuri reușite, în care nu i-am dat adversarului nici măcar o șansă. Am avut ambiția să nu primim gol în aceaste meciuri și am reușit. Băieții au fost serioși, și-au văzut de treabă, se vede că își doresc. Avem o generație care promite destul de mult. Sunt însă și alții în țară care merită văzuți. Misiunea noastră este aceea de a implementa futsal și strategie în acești jucători, pentru ca ei să aibă o bază pentru mai târziu, când îi vom recomanda cluburilor. Să meargă la cluburi formați, să ofere calitate. Aș dori să mulțumesc tuturor cluburilor care au permis jucătorilor să fie prezenți la această acțiune și au fost nevoite să se descurce fără ei. Dacă ne lipseau acești jucători, nu cred că știam care ne este valoarea. Sperăm ca și la următoarele acțiuni să găsim înțelegere, să găsim soluții”, a spus selecționerul Robert Lupu.

ROMÂNIA U19 – MOLDOVA U19 3-0 

Au marcat: Alexandru Trif, Norbert Barbocz, Janos Csog

ROMÂNIA U19: 1. Alin Cârdei, 9. Narcis Jurj,  13. Josezf Keresztely, 2. Vlad Ilie, 4. Andrei Buhăceanu. Rezerve: 12. Vasile Căruntu, 21. Andrei Crudu, 10. David Marius, 7. Tamas Nagy, 15. Alexandru Trif, 11. Darius Roca, 3. Vasile Pruteanu, 8. Janos Csog, 16. Norbert Barbocz. Antrenor: Robert Lupu

MOLDOVA U19: 1. Artiom Cubani, 4. Dumitru Cucoș, 9. Bogdan Caminschi, 11. Sergiu Crasilov, 13. Pavel Meleca. Rezerve: 12. Nichita Covali, 2. Nichita Negoiță, 3. Adrian Verdeș, 5. Tudor Șpac, 7. Vadim Șontovoi, 8. Alexei Tumuruc, 10. Maxim Pleșca, 14. Vladimir Brecchel, 15. Dumitru Bejenaru. Antrenor: Oleg Petrov

Cantonamentul de la Vaslui a reprezintat doar o etapă, a treia cu Robert Lupu selecționer, a pregătirilor pentru preliminariile Campionatului European de futsal, care vor demara în martie.

Naționala României face parte din Grupa 5 preliminară, alături de Rusia, Slovacia și Georgia. Meciurile Grupei 5 vor fi găzduite de România, iar la turneul final care va avea loc la Jaén, Spania, în perioada 3–10 septembrie 2022 se califică doar câștigătoarea grupei.

Iată lotul lui Robert Lupu din cantonamentul de la Vaslui:

Portari: Robert Căruntu (A.E Bellsport L’Hospitalet / Spania), Cârdei Alin (United Galați), Andrei Crudu (Futsal Ceahlăul Piatra Neamț)

Juctori de câmp: Csog Janos, Keresztely Josezf (ambii de la FK Odorheiu Secuiesc), Nagy Tamas (CSM Târgu Mureș), Jurj Narcis (Șoimii Șimand), David Marius (Luceafărul Buzău), Roca Darius, Pruteanu Vasile (ambii de la Futsal Ceahlăul Piatra Neamț), Ilie Vlad (Zaragoza Unión / Spania), Buhăceanu Andrei, Trif Alexandru (ambii de la CFR Timișoara), Barbocz Norbert (KSE Târgu Secuiesc)

Articol de Adi Dobre