Prima reprezentativă de futsal a României se va reuni joi, 11 noiembrie, la București pentru un stagiu de pregătire de o săptămână, stagiu care se va încheia cu o „dublă” de verificare în compania Georgiei, în deplasare.

Naționala de futsal a României se va pregăti la București până duminică, atunci când este programată plecarea spre Georgia. Meciurile Georgia – România se vor juca marți – 16 noiembrie și miercuri – 17 noiembrie.

Aceasta va fi cea de-a doua acțiune a naționalei de futsal a României cu Endre Kacso selecționer. Prima a avut loc la sfârșitul lunii septembrie, la Bistrița, acțiune finalizată tot cu două meciuri de verificare, împotriva Ucrainei, când cele două reprezentative și-au împărțit victoriile

Surprizele lui Endre Kacso pentru meciurile cu Georgia le reprezintă convocările jucătorilor Gică Dospinescu – Luceafărul Buzău și Vlăduț Dudău – Sportul Ciorăști.

Iată lotul convocat de Endre Kacso:

Portari: Andrei Grigoraș (FK Odorheiu Secuiesc), Teodor Lungu (CFR Timișoara), Gică Dospinescu (Luceafărul Buzu)

Jucători de câmp: Kusmodi Tamas (Autobergamo Deva), Kedei Barna, Bálint Andor, Balázsi Attila (toți trei de la FK Odorheiu Secuiesc), Paulo Ferreira (Clube Recreativo de Candoso – Portugalia), Felipe Oliveira (Jaén/Spania), Iszlai Richard (Autobergamo Deva), László Szőcs (Nyírgyulaj Futsal/Ungaria), Mánya Szabolcs, Hadnagy István (ambii de la SG Kecskemét Futsal/Ungaria), Vlăduț Dudău (Sportul Ciorăști), George Lepădatu (ASD Active Network/Italia)

Staff tehnic: 

Endre Kacso – antrenor principal
Mánya Szabolcs – antrenor secund și jucător
Mihai Tătar – antrenor cu portarii
Vasko Karabolevski – medic
Emanuel Gugu – preparator fizic
Nicola Koposcsuch – masor

„Mă bucur că avem șansa să ne întâlnim din nou, să lucrăm împreună și să punem la punct ceea ce am pregătit în perioada care a trecut de la stagiul de pregătire din septembrie. Avem și două noutăți, portarul Gică Dospinescu și Vlăduț Dudău. Convocarea celor doi este o dovadă a faptului că porțile echipei naționale a României sunt deschise pentru toți jucătorii. Am remarcat evoluțiile bune ale celor doi, Dospinescu și Dudău, în acest sezon și cred că merită convocările. Ca și la meciurile cu Ucraina, dorim să vedem la lucru toți jucătorii selecționați pentru această acțiune. Contează și rezultatele, asta e clar, dar contează și cristalizarea unei echipe, a unei idei de joc, a unei filozofii, cu care să atacăm prleiminariile care urmează, cele pentru Campionatul Mondial. Cunoaștem naționala Georgiei, cu care România s-a întâlnit în barajul pentru accederea la Campionatului European de futsal din 2018 din Slovenia. Eroul naționalei noastre din acea dublă-confruntare, Sávio Valadares, nu va fi, din păcate prezent pentru această acțiune. Tocmai ce a fost supus unei intervenții chirurgicale de apendicită. Îl așteptăm să revină. Georgia a crescut de la acel baraj cu România. Georgienii au câțiva brazilieni naturalizați și investesc în futsal”, a spus Endre Kacso, selecționerul naționalei de futsal a României.

România și Georgia s-au confruntat în play-off-ul pentru calificarea la EURO 2018 din Slovenia. După 2-2 la Deva, Sávio Valadares a marcat ambele goluri ale tricolorilor, a urmat returul de la Tbilisi. România s-a impus cu 7-4 prin golurile marcate de Sávio Valadares (de patru ori), Paulo Ferreira, Mimi Stoica și Emil Răducu.

Articol de Adi Dobre