Tricolorii, locul 25 în clasamentul FIFA, vor evolua în Grupa a 8-a, alături de Finlanda și Danemarca. Aflată în a doua urnă valorică, naționala lui Endre Kacso a evitat adversari precum Portugalia, Spania, Kazahstan, Ucraina sau Italia.

Sosită din urna capilor de serie, Finlanda pare cel mai redutabil adversar al naționalei noastre. Finlanda a cărei ascensiune în elita futsalului i se datorează în mare măsură tehnicianului croat Mićo Martić, angajat de Federația Finlandeză în funcția de selecționer în urmă cu aproape un deceniu, se află în acest moment pe locul 18 în ierarhia FIFA. Naționala Finlandei nu s-a calificat niciodată la Cupa Mondială. Anul acesta, în Olanda, Finlanda a ajuns pentru prima oară la un turneu final, cel al Campionatului European, unde s-a oprit în „sferturi”.

Danemarca, al doilea adversar al României, a fost extrasă din urna a treia valorică. Danemarca ocupă locul 66 în clasamentul FIFA.

„E o grupă accesibilă, dar nu ușoară! Finlanda a crescut enorm în ultimii ani, a fost prezentă și la ultimul turneu final al Campionatului European, unde a lăsat o impresie excelentă. E o echipă disciplinată, are forță. Ne vom bate cu Finlanda pentru primul loc. Danemarca e o echipă care vine din urmă, fără mari performanțe, dar de luat în seamă. Țintim calificarea în Elite Round, unde va fi infernal. Având în vedere că noi nu ne-am calificat până acum la un Campionat Mondial vrem să realizăm o premieră. Avem o echipă în formare, cu jucători tineri, dornici de afirmare. Sper din tot sufletul să fim capabili de o mare peformanță, chiar dacă suntem conștienți că nu va fi ușor”, a declarat Endre Kacso, selecționerul naționalei României.

Oficialii celor trei reprezentative au stabilit și țintarul confruntărilor dinm Grupa 8.

Iată programul:

6 octombrie 2022: ROMÂNIA – Danemarca
11 octombrie 2022: Finlanda – ROMÂNIA
8/9 noiembrie 2022: Danemarca – Finlanda
1 martie 2023: ROMÂNIA – Finlanda
5 martie 2023: Danemarca – ROMÂNIA
8 martie 2023: Finlanda – Danemarca

În urma tragerii la sorți de astăzi, vor fi formate 12 grupe. Câștigătoarele vor merge în Elite Round, alături de cele mai bune patru locuri secunde. Celelalte opt formații care vor încheia grupele pe locurile secunde vor participa la un play-off – vor fi patru meciuri în dublă-manșă, câștigătoarele urmând să meargă mai departe în Elite Round.

Iată componența tuturor grupelor din Main Round-ul preliminariilor FIFA Futsal World Cup 2024:

Grupa 1: Spania, Moldova Cipru
Grupa 2: Georgia, Belgia, Austria
Grupa 3: Cehia, Bosnia și Herțegovina, Armenia
Grupa 4: Portugalia, Belarus, Lituania
Grupa 5: Kazakhstan, Slovenia, Muntenegru
Grupa 6: Azerbaijan, Polonia, Grecia
Grupa 7: Croația, Ungaria, Israel
Grupa 8: Finlanda, ROMÂNIA, Danemarca
Grupa 9: Serbia, Franța, Norvegia
Grupa 10: Italia, Macedonia de Nord, Suedia
Grupa 11: Ucraina, Țările de Jos, Kosovo
Grupa 12: Slovacia, Letonia, Germania

ARTICOL DE ADI DOBRE