Echipa națională de futsal a României a demarat în acest week-end pregătirile în vederea disputării partidelor cu Serbia și Macedonia de Nord, ultimele confruntări din grupa de calificare la turneul final al Campionatului European de anul viitor din Olanda.

Prima noastră reprezentativă va da piept vineri, 9 aprilie, cu Serbia, în deplasare, iar cinci zile mai târziu, miercuri, 14 aprilie, cu Macedonia de Nord, pe teren propriu. Selecționerul Robert Lupu a convocat pentru această acțiune 14 jucători.

Iată lotul României:

Portari: Petrișor Toniță (Autobergamo Deva), Andrei Grigoraș (FK Odorheiu Secuiesc)
Jucători de câmp: Cristian Matei, Adrian Pânzaru (Imperial WET Miercurea Ciuc), Szocs Laszlo (Autobergamo Deva), Andrei Crăciun, Octavian Cireș (CS United Galați), Manya Szabolcs (Kecskemet), Kedei Barna (FK Odorheiu Secuiesc), Paulo Ferreira (Recreativo Candoso), Savio Valadares (Kairat Almatî), Ique Ribeiro (KS Construct), Felipe Oliveira (Jaen), Valentin Ilaș (CFR Timișoara)

Cartierul general al naționalei de futsal a României a fost stabilit la Timișoara. La intrarea în cantonament jucătorii au efectuat testele pentru COVID-19, toate fiind negative.

„Vom repeta testele miercuri, 7 aprilie, teste valabile inclusiv pentru primul meci, cel cu Serbia. Să sperăm cu nu vor fi probleme. Pe 8 aprilie se pleacă spre Vršac, locul disputei cu Serbia. La ora 19.00, ora jocului, este programat anrenamentul oficial, iar a doua zi meciul. Delegația României va reveni la Timișoara a doua zi și va continua pregătirile pentru ultimul meci, cel cu Macedonia de Nord. Atmosfera e foarte bună. Sperăm din tot sufletul să învingem în aceste două meciuri și să încheiem grupa pe locul secund”, a spus Daniel Petcu, team-managerul echipei naționale de futsal a României.

Iată rezultatele, programul și clasamentul Grupei a 4-a:

Etapa I
Bosnia și Herțegovina – Macedonia de Nord 2–1
România – Serbia 2–2

Etapa a II-a
Serbia – Bosnia și Herțegovina 2–4
Macedonia de Nord – România 2–2

Etapa a III-a
România – Bosnia și Herțegovina 2–3
Serbia – Macedonia de Nord 1–1

Etapa a IV-a
Macedonia de Nord – Serbia 1–6
Bosnia și Herțegovina – România 5–0

Etapa a V-a
8 aprilie: Macedonia de Nord – Bosnia și Herțegovina (Jane Sandanski Arena, Skopje)
9 aprilie: Serbia – România (Millennium Centa”, Vršac)

Etapa a VI-a, 14 aprilie
Bosnia și Herțegovina – Serbia (Arena Zenica, Zenica)
România – Macedonia de Nord (Sala „Constantin Jude”, Timișoara)

Clasament:

1. Bosnia și Herțegovina 12p;
2. Serbia 5p;
3. România 2p;
4 Macedonia de Nord 2p

Articol de Adi Dobre