futsal nationala

Prima reprezentativă de futsal a României va porni în această toamnă într-o nouă campanie de calificare la Cupa Mondială.

Cea de-a zecea ediție a FIFA Futsal World Cup, la care vor participa 24 de echipe, se va disputa în 2024. Țara gazdă nu a fost încă stabilită. Precedenta Cupă Mondială s-a jucat anul trecut în Lituania.

Naționala României a fost scutită de turul preliminar, care s-a disputat în luna aprilie a acestui an. Din cele 24 de formații împărțite în șase grupe au mers mai departe 13, primele două clasate din fiecare grupă și cel mai bun loc trei.

Pentru tragerea la sorți a grupelor Main Round-ului calificărilor de joi au emoții 36 de naționale din Europa! Naționala Rusiei a fost exclusă din pricina războiului din Ucraina.

Competitoarele au fost împărțite în trei urne valorice după cum urmează:

  • Urna 1: Portugalia, Spania, Kazahstan, Croația, Serbia, Azerbaijan, Ucraina, Italia, Cehia, Georgia, Finlanda, Slovacia
  • Urna 2: Slovenia, Bosnia și Herțegovina, Polania, ROMÂNIA, Olanda, Belarus, Ungaria, Franța, Belgia, Letonia, Macedonia de Nord, Moldova
  • Urna 3: Muntenegru, Kosovo, Norvegia, Danemarca, Suedia, Armenia, Germania, Grecia, Israel, Cipru, Lituania, Austria

Vor fi formate 12 grupe. Câștigătoarele vor merge în Elite Round, alături de cele mai bune patru locuri secunde. Celelalte opt formații care vor încheia grupele pe locurile secunde vor participa la un play-off – vor fi patru meciuri în dublă-manșă, câștigătoarele urmând să meargă mai departe în Elite Round.

ARTICOL DE ADI DOBRE