Prima reprezentativă de futsal a României se află de astăzi, vineri, 17 decembrie, în Republica Moldova, acolo unde va susține două partide de verificare în compania selecționatei similare din stânga Prutului.

Meciurile Moldova – România se vor juca la sâmbătă, 18 decembrie, și duminică, 19 decembrie, cu începere de la ora 18:30, la „Futsal Arena FMF” din comuna Ciorescu, localitate aflată la doar 15 km de Chișinău. Forul de la Chișinău a anunțat că cele două meciuri vor fi transmise de site-ul FMF și de portalul moldfootball.com.

Înaintea de plecarea spre Vadul lui Vodă, Complexul Sportiv al Federației Moldovenească de Fotbal, unde sunt cazați, tricolorii l-au sărbătorit pe căpitanul Felipe Pinto Viana de Oliveira, alias Felipe Mancha, care a împlinit 29 de ani!

Aceasta este ultima acțiune a naționalei României din acest an. „Chiar dacă mulți dintre jucători sunt cu gândul la vacanță, sunt convins că ei se vor concentra la maximum pentru această dublă în compania Moldovei. Ne așteaptă două meciuri grele, dar suntem pregătiți pentru a învinge în ambele confruntări”, a spus selecționerul Endre Kacso.

„Intrarea pentru spectatori va fi liberă, dar cu respectarea măsurilor stabilite de Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău”, anunță site-ul oficial al forului de la Chișinău.

Iată lotul convocat de Endre Kacso:

Portari: Andrei Grigoraș (FK Odorheiu Secuiesc), Teodor Lungu (CFR Timișoara), Gică Dospinescu (Sportul Ciorăști)

Jucători de câmp: Kusmodi Tamas, Iszlai Richard (ambii de la Autobergamo Deva), Octavian Cireș, Robert Crișan (ambii de la CS United Galați), Darius Nastai (FIT – Morning Gredar Brzeg – Polonia), Mánya Szabolcs, Hadnagy István (ambii la SG Kecskemét Futsal – Ungaria), Bálint Andor, Balázsi Attila (ambii de la FK Odorheiu Secuiesc), Felipe Oliveira (Jaén – Spania), George Lepădatu (ASD Active Network- Italia), Paulo Ferreira (Clube Recreativo de Candoso – Portugalia)

Staff tehnic:
Endre Kacso – antrenor principal
Mánya Szabolcs – antrenor secund și jucător
Mihai Tătar – antrenor cu portarii
Vasko Karabolevski – medic
Emanuel Gugu – preparator fizic
Nicola Koposcsuch – masor

Vladimir Vusatîi, selecționerul Moldovei, a convocat următorii jucători:

Portari: Oleg Chitoroagî (Steaua Dental Chișinău), Artiom Cubani (Nistru Chișinău)

Jucători în teren: Constantin Burdujel, Sergiu Tacot (ambii United Galați, România), Andrei Negara (Dinamo Plus Chișinău), Marin Stan (Steaua Dental Chișinău), Leonid Podlesnov, Cristian Crasnov, Cristian Obadă, Valeriu Gurgurov (toți, Clic Media Chișinău), Constantin Gurjui, Andrian Lașcu, Daniel Adam, Ion Covali (toți Nistru Chișinău)

Articol de Adi Dobre