Prima reprezentativă de futsal a țării noastre e cea mai grăbită în 2020! Naționala pregătită de Robert Lupu se reuneşte duminică, 5 ianuarie, la Timișoara pentru un stagiu de pregătire ce se va încheia vineri, 10 ianuarie.

Peste mai puțin de o lună, România va debuta în Elite Round-ul calificărilor pentru FIFA Futsal World Cup, competiție care se va desfășura în Lituania, în perioada 12 septembrie – 4 octombrie 2020.

Meciurile Grupei D din preliminariile europene vor fi găzduite de ”Sportovní hala Vodova” din Brno, Cehia.

Iată programul Grupei D:

2 februarie: Cehia – Slovenia, Kazahstan – România

3 februarie: Cehia – România, Slovenia – Kazahstan

5 februarie: România – Slovenia, Kazahstan – Czech Republic

Câștigătoarea grupei se califică la Cupa Mondială, în timp ce a doua clasată va disputa o dublă de baraj cu locul doi din Grupa C, din care fac parte Rusia, Croația, Slovacia și Azerbaidjan.

Din lotul pentru Brno, lipsesc de la această primă acțiune a echipei naționale patru oameni de bază: Carlos Ique Ribeiro, Felipe Oliveira, Paulo Ferreira și Sávio Valadares.

Iată lotul convocat de selecționerul Robert Lupu:
Petrișor Toniță (Dunărea Călărași), Andrei Grigoraș (United Galați), Vlad Iancu (Autobergamo Deva) – portari
Sergiu Gavrilă (Autobergamo Deva), Valentin Ilaș (Informatica Timișoara), Cristian Matei, Adrian Pânzaru, Bogdan Covaci, Hadnagy István (toți patru de la Imperial WET Miercurea Ciuc), Mimi Stoica, Andrei Crăciun (ambii de la United Galați), Ionuț Movileanu, Marinică Plugaru (ambii de la Dunărea Cășărași), Szabolcs Mánya (FK Odorheiu Secuiesc) și László Szőcs (în prezent liber de contract).

„Sunt nerăbdător și, în același timp, optimist”

„Lotul de 14 jucători pentru Brno nu mai poate fi modificat decât în cazul unor accidentări. În lipsa celor patru oameni, Carlos Ique Ribeiro, Felipe Oliveira, Paulo Ferreira și Sávio Valadares, am ținut să avem tot 14, pentru ca antrenamentele tactice să nu sufere. Vom avea un antrenament chiar din prima zi, duminică seară, apoi, până vineri, câte două. Sunt nerăbdător și, în același timp, optimist în perspectiva meciurilor de din Cehia, de la începutul lunii viitoare”, a declarat Robert Lupu, selecționerul primei noastre reprezentative.

„Cantonamentele mi-au intrat în sânge, fac parte din viața mea”

Veteranul Vlad Iancu a împlinit pe 2 ianuarie 42 de ani! El face parte din lotul pentru Brno, dar are o dublă misiune! „Sunt antrenor cu portarii, dar și al treilea goalkeeper din lot în cazul în care, Doamne ferește, se accidentează vreunul dintre cei doi, Toniță și Grigoraș. Dacă sunt pregătit pentru un nou cantonament?! Sunt! Bagajul e făcut, tocmai ce m-am întors de la o alergare, mă simt incredibil. Cantonamentele mi-au intrat în sânge, fac parte din viața mea. Îmi amintesc de prima convocare la echipă națională. Era prin 2007 sau 2008. Selecționer era Jakab Zoltan, iar căpitan Robert Lupu, actualul selecționer. Am traversat Mediterana și am participat alături de Serbia și Libia, țara gazdă, la un mini-turneu. Trebuie să ne pregătim exemplar pentru grupa de la Brno, care mi se pare cea mai grea dintre cele patru câte sunt acum în Elite Round. Dar am încredere că putem merge la Cupa Mondială, din postura de câștigătoare a grupei sau în urma barajului”, a declarat Vlad Iancu.

Articol de Adi Dobre