Echipa de fotbal pe plajă a României s-a calificat sâmbătă, 19 iunie, la Nazare (Portugalia) în faza a doua a calificărilor pentru Campionatul Mondial de Fotbal pe Plajă din Rusia, care va avea loc în perioada 19-29 august 2021.

Tricolorii au învins în ultimul joc al preliminariilor selecționata Angliei, scor 4-2. Golurile noastre au fost marcare de Andrei Paul Neag (2), Daniel Zaharia și Iulian Răvoiu. În urma acestui rezultat, naționala de fotbal pe plajă a României va juca în faza următoare a turneului de calificare la Campionatul Mondial de fotbal pe plajă din Rusia.

România a încheiat prima fază a grupelor din preliminarii pe primul loc, cu 6 puncte. Din grupa tricolorilor a mers mai departe și reprezentativa Estoniei. Din celelalte două grupe s-au calificat în runda următoare din preliminarii echipele: Norvegia, Danemarca și Kazakhstan.

Lotul naționalei de fotbal pe plajă a României convocat de selecționerul-jucător Ionuț Florea: Valentin Dumitrică, Iulian-Augustin Răvoiu, Enis Bolat, Gheorghe Andrescu, Robert-Mihai Pîslaru, Pulhac-Ionel Posteucă, Andrei-Paul Neag,Toma Vincene, Petru-Mihai Voica, Daniel Zaharia.

Rezultatele obținute de naționala României în prima fază a grupelor:

17 iunie: România – Estonia 3-3 (3-4 în extra time)

18 iunie: România – Suedia 5-4

19 iunie: Anglia – România 2-4

Clasamentul final al Grupei B

Meciul Anglia vs România:

Adversarii tricolorilor din faza a doua a preliminariilor

În faza a doua a preliminariilor, România va juca în grupa B, alături de Italia, Germania și Danemarca.

Programul meciurilor României:

21 iunie, ora 20:15
România – Italia

22 iunie, ora 14:45
Germania – România

23 iunie, ora 14:45
Danemarca vs România