Sezonul 2023/2024 al SuperLigii Feminine va debuta mâine, 26 august, și pare că va fi mai interesant ca niciodată!

Cu un nou sistem competițional și mai multe meciuri programate, formațiile care se vor alinia la linia de start a noului sezon au avut timp toată vara să își consolideze loturile și să pună la punct strategia pentru noul sezon!

SuperLiga Feminină debutează la finalul acestei săptămâni, pe 26 august, cu trei meciuri din patru transmise online. Partida dintre ACS Banat Girls și Universitatea Cluj a fost amânată din motive obiective, urmând a se reprograma ulterior!

Astfel, trei din cele patru meciuri ale primei etape din primul eșalon fotbalistic vor putea fi urmărite live pe FRF TV și Pro Arena.

ACS BANAT GIRLS

În așteptarea noului sezon, formația de la Comloșul mare a profitat de perioada de transferuri pentru a-și întări lotul. Astfel începând cu această vară, pentru ACS Banat Girls vor evolua: Larisa Grigore (de la Politehnica Timișoara), Bianca Ienovan (de la Politehnica Timișoara), Melisa Șodincă (de la Politehnica Timișoara), Cristina Sucilă (de la Politehnica Timișoara), Nicole Dincă-Vuia (de la Politehnica Timișoara), Maha Sherata (de la Piroș Security Arad), Bianka Granados (de la Piroș Security Arad), Andreea Tomescu (de la Orobica Calcio Bergamo / Italia) și Claudia Bistrian (de la ASD Apulia Trani / Italia).

Tot în această direcție, ACS Banat Girls a desfășurat un stagiu de pregătire în afară țării, unde a disputat două partide amicale contra echipelor Szent Mihaly (Ungaria) și FC Airnergy. Bănățencele au avut programat și un joc amical cu colegele lor din județ – Politehnica Timișoara.

UNIVERSITATEA CLUJ

După plecarea căpitanului Ioanei Bortan și a goalkeeper-ului Mirelei Pop Ganea, formația clujeană le-a primit în lotul lor pe: Delaney Lindahl (de la Preston Lions / SUA), Noemi Vincze (de la Kész- St. Mihály / Ungaria), Samantha Blazek (de la Lindenwood University/ SUA), Mikhail Johnson (de la Universitatea Northern Arizona / SUA).

Universitatea Cluj se pregătește și pentru primul tur preliminar din cadrul UEFA Women’s Champions League, ediția 2023/2024. Clujencele vor disputa meciurile din primul tur preliminar pe stadionul „Cetate” din Alba Iulia! Mai multe detalii sunt disponibile AICI.

CS GLORIA 2018 BISTRIŢA-NĂSĂUD

Nou promovata CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud s-a axat în această vară pe transferul a mai multor jucătoare din toată țara. Echipa din nordul țării a desfășurat un stagiu de pregătire pe plan local, alături de o serie de meciuri amicale cu Pécsi Mecsek Football Club – PMFC din Ungaria.

Printre noile fețe din lotul formației bistrițene se numără: Rania Kara Jouli (de la CS Carmen București), Genoveva Roșie (de la Politehnica Timișoara), Cristina Codrescu (de la Politehnica Timișoara), Denisa Heisu (de la ACS Roma Florin Pădurean), Oana Negrea (de la Oxford United / Anglia), Daniela Mateș (de la ACS Târgu Mureș), Clara Roșu (de la Politehnica Timișoara), Szidonia Salamon (de la FK Csikszereda), Denysa Pînzariu (de la Politehnica Timișoara), Giorgiana Vasile (de la CS Carmen București).

ACS TÂRGU MUREȘ 1898 – MSE 1898

Reușind să se claseze pe locul 8 în sezonul precedent, formația mureșană revine gata să dea totul în noul sezon! În prima etapă a campionatului, fetele de la ACS Târgu Mureș 1898 – MSE 1898 vor fi prezente la CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud acasă, meciul urmând să aibă loc sâmbătă, 26 august, de la ora 15:30, LIVE pe FRF TV.

POLITEHNICA TIMIȘOARA

În această vară, Politehnica Timișoara s-a concentrat pe creșterea performanței echipei, punând accent pe antrenamente și jocuri amicale. Programul a fost unul încărcat, iar timișorencele au contabilizat 5 partide amicale, încercând să adopte un program asemănător al celui din perioada competițională.

În acest sezon, alături de Politehnica Timișoara vor evolua jucătoarele Dyana Dawood (de la Chicago City SC / SUA), Dimitra Ivanova (de la Orobica Calcio Bergamo / Italia) și Emilly da Silva Scaramelo (de la Pinda SC / Brazilia).

Cele 5 partide amicale ale Politehnicii Timișoara au fost contra: St. Mihály Futball Club (Ungaria), DVTK (Ungaria), Steaua Roșie Belgrad (Serbia) și ACS Banat Girls.

Politehnica Timișoara va întâlni în meciul de debut al noului sezon o cunoștință din sezonul precedent, FK Csikszereda, partidă care va putea fi urmărită în direct pe PRO ARENA – duminică, 27 iulie, de la ora 12:30.

FK CSIKSZEREDA

Echipa de la Miercurea Ciuc s-a concentrat vara aceasta pe pregătirea și întărirea lotului. La categoria transferuri Csikszereda le-a primit în familia lor pe: Fanni Haraszti (de la MTK Hungaria / Ungaria), Melániát Tóbik (de la Kelen SC/Ungaria), Aranka Orbán (de la Vasas Femina FC), Rita Mitri (de la Vasas Femina FC), Andrea Herczeg (ETO Gyor / Ungaria).

În perioada de pregătire a noului sezon, jucătoarele de la Miercurea Ciuc au întâlnit formațiile similare ale echipelor Puskás AFC, Fehérvár FC, Budaörs SC și FC Universitatea Cluj.

Prima etapă a campionatului le trimite pe cele de FK Csikszereda la Timișoara, acolo unde vor întâlni Politehnica Timișoara. Meciul se va juca duminică, 27 august, de la ora 12:30, iar iubitorii de fotbal vor putea urmări confruntarea în direct pe PRO ARENA.

CSM ALEXANDRIA

CSM Alexandria se pregătește intens pentru noul sezon! După ce a finalizat sezonul trecut pe primul loc în play-out Ligii 1 Feminin, formația din sudul țării și-a dedicat vara pregătirii pentru noul sezon. Un program intens, care a inclus și partide amicale, printre care cele cu FC Rapid București și Dunav Ruse.

Meciul CSM Alexandria – Farul Constanța va încheia prima etapă a noului sezon, partida putând fi urmărită în direct pe FRF TV! Aceasta este programată duminică, 27 august, începând cu ora 15:30.

FARUL CONSTANȚA

Nou promovată în primul eșalon fotbalistic, Farul Constanța se pregătește pentru debutul în SuperLiga Feminină ce va avea loc duminică, 27 august, de la ora 15:30! Formația dobrogeană va juca în deplasare la Turnu Măgurele, acolo unde va întâlni CSM Alexandria.

Farul Constanța a ales să-și consolideze echipa, având parte în această vară de mai multe transferuri atât din campionatul intern, cât și din străinătate. Iată principalele mutări efectuate de echipa de la malul mării: Ana Maria Stanciu (de la CS Carmen București), Claudia Chiper (de la CS Carmen București), Niki Michalopoulou (de la CS Carmen București), Mirela Pop-Ganea (de la Universitatea Cluj), Ioana Bortan (de la Universitatea Cluj), Olga Iordăchiuși (de la Apollon Limassol), Nadejda Colesnicenco (de la Apulia Trani) și Laura Rus (de la Apulia Trani), Ioana Stancu (de la FC Fair Play Joc Cinstit).

Toate meciurile din prima etapă a Ligii 1 Feminin vor putea fi urmărite LIVE pe FRF TV și Pro Arena!